23 Haziran seçimi sonrası İstanbul’da Arapça tabela hamlesi!

23 Haziran seçimi sonrası İstanbul’da Arapça tabela hamlesi!
Suriyeli sığınmacıların sayısının artmasından sonra tepki çeken Arapça tabelalar ile ilgili bir hamle geldi. İçişleri Bakanlığı İstanbul'da Arapça tabelaların kaldırılması için çalışma başlattı.

İktidardan 23 Haziran seçiminde alınan yenilgi sonrası dikkat çeken bir hamle geldi. Suriyeli sığınmacıların sayısında yaşanan artış sonrası ülke genelinde ve özellikle İstanbul’da hızla yayılan Arapça tabelaların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışmaların Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı ve 23 Haziran seçiminde AKP’nin kaybettiği Fatih Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinden başlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “İstanbul’da valimizin koordinasyonunda öncelikli olarak Fatih, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinde çalışmalara başlanıldı. İstanbul’un tamamında tabelaların kısa süre içerisinde Tükçe’ye çevrilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Arapça tabelaların ülke genelinde kademeli olarak kaldırılacağını belirten Çataklı, “Kilis’te bu konuya başladık, tabelaların 531 tanesinin tamamı Türkçeleştirildi. Yüzde 75 Türkçe, yüzde 25 başka dilde yazılabilir şeklinde. Bu çalışma Kilis’te tamamlanmakla birlikte ülke genelinde de devam edecek” dedi.