24 Haziran’ı doğru tahmin etmişti: “Erdoğan anketlere inanıyor ama…”

24 Haziran’ı doğru tahmin etmişti: “Erdoğan anketlere inanıyor ama…”
2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Bloomberg için yaptığı anket tahminleri tutan Foresight Danışmanlık Şirketi’nin kurucularından Mert Yıldız, yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bloomberg Haber Ajansı, Türkiye’deki yerel seçimleri işlediği haberinde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart’ı çok önemsediğini vurguladı.

Erdoğan’ın mitinglerinde, vatandaşlara yerel seçimleri kazanmalarının, Türkiye’nin hayatta kalma sebebi olduğunu anlattığına dikkat çekilen haberde, Foresight Danışmanlık’ın kurucularından Mert Yıldız’ın da görüşüne başvuruldu.

“EKONOMİK GÖSTERGELER SEÇİMLERİ ÇOK ETKİLEYECEK”

2018 yılında gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, Bloomberg için yaptığı anket tahminleri tutan Foresight Danışmanlık Şirketi’nin kurucularından Mert Yıldız, Erdoğan’ın kendisine gelen anket sonuçlarını kabullenmediğine yönelik ifadelerine yönelik olarak, “Rakamlara inanmadığı için değil, oylama öncesinde rakiplerini geride bırakmayı düşündüğü için böyle davranıyor. Ancak ne olursa olsun, ekonomik göstergeler seçimleri çok etkileyecek” dedi.