24 Kasım | En anlamlı Öğretmenler Günü mesajları! Kısa ve öz 24 Kasım mesajları

24 Kasım | En anlamlı Öğretmenler Günü mesajları! Kısa ve öz 24 Kasım mesajları
24 Kasım Öğretmenler günü için en anlamlı Öğretmenler Günü mesajları kullanıcılar tarafından sıkça aranan kelimeler oldu. Kısa ve öz 24 Kasım mesajları için internete başvuran kullanıcılar arama motorlarında 24 Kasım ile ilgili mesajları arattı.

24 Kasım’ın gelmesi ile birlikte bugünün anlam ve önemini belirten sözler paylaşılmaya başladı. Özveri ve gayretleri ile öğrencileri eğiten ve aydınlık bir geleceğe ulaşması için çaba sarf eden öğretmenlerimize güzel dileklerinizi gönderebileceğiniz birbirinden güzel sözleri bu başlık altında sizler için derledik. 24 Kasım 2019 Resimli, kısa ve uzun Öğretmenler Günü mesajları ve sözleri ile siz de bugünü unutmayın. En güzel Öğretmenler Günü ile ilgili mesajları ve sözleri seçeneklerini bu başlık altından kolaylıkla indirip ya da kopyalayarak iletebilirsiniz. İşte Öğretmenler Günü için kutlama mesajı ve sözleri! Öğretmenler Günü kutlu olsun...

24 Kasım öğretmenler günü 2019 yılında pazar gününe denk geldi. Yolumuza yılmadan ışık tutan öğretmenlerimizin bu özel günü için en güzel öğretmenler günü mesajları, resimli 24 kasım mesajları ve Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili en güzel sözleri derlemesi haberimizde.

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel en güzel resimli mesajları, öğretmenler günü şiirleri ve yazıları derledik. Yapmanız gereken tek şey beğendiğiniz resimli mesajları veya yazıları kopyalayıp öğretmenlerinize kısa mesaj olarak ya da sosyal medya hesabınızdan paylaşmak. Yenicag Gazetesi olarak biz de başta Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.  

EN GÜZEL ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

- Öğretmenler Günü'n kutlu olsun öğretmenim.

- Öğretmenimiz canım benim yeri geldi ana oldunuz bana yeri geldi baba oldunuz bana 24 Kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun.

- Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. 

- Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. 

- Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun

- Öğretmenler, bir bahçenin en güzel çiçekleridir.

- Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

- Çocuklarımızın Yetişmesinde Büyük Rol Oynayan, Her Türlü Fedakarlığı Gösteren Sizlere Çok Borçluyuz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

- Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun...

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

1 Kasım 1928 tarihinde Latin alfabesinin kabul edilmesi ile yeni harflerin öğrenimi ve okur yazar sayısının yükseltilmesi noktasında seferlik ilan edildi. 

Hükümet tarafından Millet Mektepleri kuruldu.

Mekteplerde iki, dört ve alt aylık süreler ile eğitimler verildi. 8 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Başöğretmen oldu.

Öğretmenler Günü, Türkiye’de 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım’da kutlanır. 

ATATÜRK'ÜN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ SÖZLERİ

- Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.

- Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.

- Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.

- Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…

- Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir.

- Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır.

- Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.

- Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

- Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.

- En mesut olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce meçhul kalmasını tercih edecek karakterde bulunanlardır.

- Herkesin kendine göre bir zevki vardır. Kimi bahçe ile meşgul olmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır.

- En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.

- Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur.

- Öğrenci ne yaşta ve sınıfta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksın.

- Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.

- Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.

- Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

- Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.

- Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. 

- Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİ

BİRİCİK ÖĞRETMENİM

Öpmek istiyorum hep o şefkatli elleri.
Yerimde sayıyordum alıp geçtin ileri.
Bana hep sen öğrettin o güzel bilgileri.
Benim bilgi kaynağım, sevgili öğretmenim.
Hep okulda geçirsem günleri, geceleri,
Daha erken öğrensem harfleri, heceleri.
Sende saklı bulunan o güzel bilgileri,
Ben de almak isterim biricik öğretmenim.
İstemez oldum artık vefasız geceleri.
Hep sınıfımda olsam, okusam heceleri.
Atamın önerdiği olmam istenen yeri,
Bana sen hazırladın biricik öğretmenim.

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Sevgisinin sonu yok,
Kalbinin şefkati çok,
Gönlü büyük, gözü tok,
Sevgili öğretmenim.
Bilgisi ışık saçar,
Sözleri gönül açar,
Ruhum sevinçen uçar,
Sevgili öğretmenim.
Bekliyoruz yolunu,
Sardık sağla solunu,
Uzat bize kolunu
Sevgili öğretmenim.
Toplandık dizi, dizi,
Sev, okşa hepimizi,
Sensin okutan bizi,
Sevgili öğretmenim.
Doğru yol gösterirsin,
Okutur, eğitirsin,
Bize bilgi verirsin,
Sevgili öğretmenim.
Seni candan severiz,
Saygı duyar överiz,
Ellerinden öperiz,
Sevgili öğretmenim!..

ANA GİBİ BABA GİBİ

Öğretmenim bilir misin
Seni nasıl sevdiğimi?
Sorsan bana nerde yerin
Gösteririm ben kalbimi

Ana değil, ana gibi;
Baba değil, baba gibi
Öğretmenim ben de sevgin
Can içinde bir can gibi...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ RESİMLİ MESAJLARI

231120191014027182947_3.jpg7_98.jpgmnst571.jpg24-kasim-ogretmenler-gunu.jpg24-kasim-ogretmenler-gunu-konusma-metinleri-ve-kompozisyonlari.jpg