24 terörist etkisiz hale getirildi

24 terörist etkisiz hale getirildi
Yurt genelinde 7-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen terör operasyonlarında 24 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 821 operasyondüzenlendi. 

Operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 132, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 22, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 967, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 2 zanlı gözaltına alındı. 

Yapılan planlı operasyonlarda, bin 123'ü terör suçları, 83'ü düzensiz göç ve 3 bin 634'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 840 kişi yakalandı. 

24 TERÖRİST

Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında biri ölü, 14'ü sağ, 9'u teslim olmak üzere 24 terörist etkisiz hale getirildi. 

Hakkari, Bitlis, Şırnak, Tunceli, Mardin ve Kahramanmaraş'ta yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 7 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 10 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. 

Güvenlik güçlerince ayrıca 532 kilogram patlayıcı madde, 20 el bombası, 5'i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 6 silah ile 533 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.