27 Kasım hava durumu | Meteoroloji'den fırtına ve kar uyarısı

27 Kasım hava durumu | Meteoroloji'den fırtına ve kar uyarısı
Meteoroloji'den gelen son hava durumu raporuna göre bazı bölgelerde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Kar ve karla karışık yağmur uyarısı da yapan Meteoroloji'nin 27 Kasım hava durumu raporu haberimizde...

Hava durumu 27 Kasım Meteoroloji raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun genelinde bugün sağanak yağış etkili olacak. İstanbul’da da etkili olacak sağanak yağışın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Öte yandan yağmurla birlikte kuzeyden esen rüzgarların il genelinde etkili olması tahmin ediliyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 27 Kasım hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 Kasım hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre İstanbul da dahil olmak üzere yurdun genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Öte yandan şiddetli rüzgar ve fırtınanın da özellikle akşam saatlerine kadar İstanbul’da etkili olacağı tahmin ediliyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? Yağmur ne zamana kadar etkili olacak? İşte detaylar…

27 KASIM HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak, güney ve batı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin ve Adana çevreleri ile Hatay'ın güney ve kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

34g34.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Mersin ve Adana çevreleri ile Hatay'ın güney ve kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare)olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

2kasim.jpg

FIRTINA VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; güneydoğu yönlerden İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde sabah saatlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu ile Antalya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin ve Adana çevreleri ile Hatay'ın güney ve kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.