27 yılda adım adım darbeye

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın itirafları aklıma gazeteci, televizyoncu, yazar Hulki Cevizoğlu'nun, "Nurculuk-dünden bugüne" kitabını getirdi.

Ceviz Kabuğu programına Fethullah Gülen cemaatinden kaçan İsmail Özdemir ve Eyüp Kayar'ı çıkaran Hulki Cevizoğlu bunların sözlerine kitabında yer verdi.

Gazeteciliğe başladığı günden bugüne kardeş seviyesinde ilişkimiz olan Cevizoğlu o günlerde yani 1999 yılında beni arayarak, "Hocam inanamayacaksın. Fethullahçılar kitabımın basımını ve dağıtımını yapan Beyaz Yayınları'na büyük baskı yapmışlar ve Türkiye'de ilk kez 'Nurculuk- dünden bugüne' adlı kitabımı Beyaz Yayınları'nın geri toplamasını sağlayarak sansürlemişler" dedi.

Hulki'nin bana imzalayarak verdiği kitabın önsözünü de kendisi yazmış ve şu çarpıcı görüşe yer vermişti:

"Kendilerine Sivil Toplum Örgütü diyorlar ama bunlar siyasal İslam'ı getirmek için rejimi yıkmaya yönelik öncü örgütlenme mi?"

Çok iyi hatırlıyorum ki Fethullah örgütünden kaçan İsmail Özdemir ve Eyüp Kayar, Ceviz Kabuğu programında, "Birçok televizyon kanalına, gazeteye gittik. Mesela Uğur Dündar ve Ufuk Güldemir (merhum) çekim yapmalarına rağmen nedenini bilmediğimiz şekilde sözlerimizi yayınlamadılar. Hulki Bey sizden başka kimse bizi yayına çıkarmadı ama inanın Fethullah Gülen tehlikesi çok büyük" dediklerini hatırlıyorum.

Star TV Ankara Temsilcisi iken Kanal 6 Televizyonu Ankara Temsilcisi olarak kanalında Ceviz Kabuğu programına İsmail Özdemir ve Eyüp Kayar'ı çıkaran cesur gazeteci Cevizoğlu'nun yaklaşık 10 gün sonra arabasına bomba konuldu.

Aracın altından sarkan bir kablo ucu Hulki ve Canan Cevizoğlu çiftinin hayatının kurtulmasına neden oldu ve bu haberi de Star TV'de yayınladık.

28 Şubat 1997'de Türkiye'yi sarsan meşhur Millî Güvenlik Kurulu kararlarının yıl arifesinde 27 Şubat 1998 tarihinde İsmail Özdemir ve Eyüp Kayar'ı canlı yayın konuğu yapan Cevizoğlu bir yana tüm medya o tarihlerde tiraj artırma gayesi ile "Hizmet, Hocaefendi, Cemaat, Yabancı ülkelerde Türkçe okullar" kampanyaları ile Fethullah Gülen'in ne kadar ulvi görevler yaptığını Türkiye'ye duyuruyorlardı.

İsmail Özdemir'in, "Cemaat Atatürk'ü öğrencilerine DECCAL (görülmemiş ve duyulmamış yalanlar söyleyerek hakkı batıla karıştıran, gerçeği ters çeviren) olarak tanıtıyordu" sözleri çok dikkat çekiciydi.

Cemaatin, "Güçleninceye kadar tedbirli olacağız" talimatını talebelerine verdiğini Ceviz Kabuğu canlı yayınında söyledi Eyüp Kayar.

Hulki Cevizoğlu başta Doğu Perinçek olmak üzere meslek hayatı boyunca Fethullah Gülen aleyhine birçok kez canlı yayın yaptı.

68'liler Vakfı dönem başkanı Haşmet Atakan, Ceviz Kabuğu programında Fethullahçıların Türk Silahlı Kuvvetlerine nasıl sızdıklarını belirtirken, "Askeriyeye giremeyen Cemaat talebelerini polis kolejlerine yönlendiriyorlar" dedi.

Hulki Cevizoğlu'nun kitabında Fethullah Gülen'in cemaatine, "Askeriye, polis, eğitim kurumları ve iş çevrelerine yönelik çalışmalar yapılacak, oralara cemaat mensupları yerleştirilecek" ifadesi de yer alıyor.

Nereden aklıma geldi?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasında çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

Türkkan, "Ortaokulda cemaatin abileriyle tanışmıştım. 5 yaşından beri subay olmayı hayal ediyordum. Bu idealim cemaatin ekmeğine tuz biber oldu. 1989 Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. Cemaatteki abilerim de emindi. Fakat yine de bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Soruları Serdar Abi getirmişti. Bursa merkezde bir cemaat evinde soruları bana vermişlerdi" dedi.

Yaşı itibarıyla öncesini bilmeyen Türkkan'ın ifadesini baz alırsak 27 yıldır Fethullah Gülen, Türkiye'de askeri darbe amacını gerçekleştirmek için beklemiş demek ki.

Yarbay Levent Türkkan'ın ifadesini okuyunca Amerika Birleşik Devletleri'nin Gülen'i Türkiye'ye iade etmek için hiçbir gerekçesi kalmayacağı da açıktır.

Ancak tek tehlike Anadolu Ajansı'nın yayınladığı Yarbay Levent Türkkan fotoğrafıdır ki keşke bu fotoğraf yayınlanmasaydı.

Çünkü Gülen'i koruması altında tutan Amerika, Yarbay Levent Türkkan'ın ifadesinin zorla alındığını bahane ederek Gülen'i iade etmeyebilir.

Yarbay Levent Türkkan'ın, "Subayların %60-70'i Cemaatçi" sözleri Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile ne kadar büyük bir tehlike atlattığının delili oldu.

Yazarın Diğer Yazıları