28 Şubat Davası'nda karar!

28 Şubat Davası'nda karar!
28 Şubat Davası'nda İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıkladı. Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı, Erol Özkasnak, Halil Kemal Gürüz, Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Müebbet hapis alanlar arasında dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç da bulunuyor.

TUTUKLAMA İÇİN YARGITAY KARAR VERECEK

Mahkeme kararı sonrası kararı değerlendiren AKP'li Reşat Petek, açıklamalarda bulundu.

Petek, "Üniversite önlerinde zorla başörtüsü çıkarılan kızlarımız ve seçilmiş hükümete yönelen darbe girişimi cezası kalmamıştır. Türk yargısı tarihi karara imza atmıştır. Artık darbeciler cezasız kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Tutuklama kararına ilişkin konuşan Petek, Yüksek Mahkemenin kararı beklenene kadar herhangi bir tutuklama yapılmayacağını belirtti. Müebbet hapis cezası alan sanıklara yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi. Öte yandan müebbet kararı verilen isimlerin rütbelerinin de söküleceği bildirildi.

MÜEBBET KARARI VERİLEN İSİMLER:

İsmail Hakkı Karadayı
Çevik Bir 
Çetin Doğan
Kemal Gürüz
İlhan Kılıç
Ahmet Çörekçi
Aydan Erol
Cevat Temel Özkaynak
Çetin Dizdar
Çetin Saner
Erdoğan Öznal
Erol Özkasnak
Fevzi Türkeri
Hakkı Kılıç
Hayri Bülent Alpkaya
Hikmet Köksal
İdris Koralp
Kenan Deniz
Muhittin Erdal Şenel
Vural Avar
Yıldırım Türkeri

İlgili Haberler