3 aylık zararı 1 milyar doları geçti: Çalışanların yarısını işten çıkarıyor

3 aylık zararı 1 milyar doları geçti: Çalışanların yarısını işten çıkarıyor
Kanada’nın en büyük havayolu şirketi Air Canada’nın 3 aylık zararı korona virüsün etkisiyle 1 milyar doların üzerine çıktı. Dev şirket, ortaya çıkan dev zarar nedeniyle çalışanların yarısını işten çıkarma kararı aldı.

Kanada’nın en büyük hava yolu şirketi Air Canada, yeni tip korona virüs salgınının seyahat sektörü ve ekonomiye etkileri sebebiyle yaklaşık 20 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Bu sayı, şirketin iş gücünün yaklaşık olarak yarısına tekabül ediyor.

Air Canada’dan yapılan açıklamada, salgının uçuşları yüzde 95 azalttığı ve bu durumun yakın zamanda da normale dönmesinin beklenmediği belirtildi. 

Hali hazırda 38 bin çalışanı bulunan şirketin iş gücünün yüzde 50-60 oranında azaltılmasına yönelik küçülme kararı aldığı belirtilen açıklamada, kararın 7 Haziran’dan itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Kararın yürürlüğe girmesi durumunda 20 bin civarında çalışan işten çıkarılacak. 

Şirket, mart ayında da maliyeti azaltmak için çalışanların yarıya yakınını çıkaracağını açıklamış ancak Kanada hükümetinin, finansal destek yapacağını duyurmasının ardından geri adım atmıştı.

ÜÇ AYLIK ZARARI 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Şirket, geçen yılın ilk üç ayında 345 milyon dolar kar ederken, bu yıl aynı dönemde Kovid-19 önlemleri nedeniyle 1,05 milyar dolar zarar ettiğini duyurdu.

Air Canada, dünyadaki birçok hava yolu şirketi gibi, Kovid-19 salgınının başlamasının ardından uluslararası tarifeli uçuşlarını durdurmuştu.