3. cephe siyasete hareket getirir

Umumiyetle olası seçim tahminlerimi iki kişiyle paylaşırım:

İlki, haftanın 6 günü görüştüğüm Ahmet Yabuloğlu, diğeri ise ona nazaran  daha az sıklıkla görüştüğüm meslekdaşım ve İstanbul eski Milletvekili Nazif Okumuş... Genel kanaatimi sizinle de paylaşayım. Gelecek seçimlerde yapıldığı takdirde Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oluşturacağı muhtemel bir koalisyonun Türk siyasetinde dengeleri değiştireceğini düşünüyorum.

Millet çağırıyor

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nı başarıyla tamamladı. Katılan 1289 delegenin tamamının oyuyla Meral Akşener'in güven tazeleyip yeniden Genel Başkan seçilmesi önemliydi. Akşener, bağırıp çağırmadan ülke meselelerini gündeme getirip, iktidara geldiklerinde bunların üstesinden nasıl geleceklerini çok net biçimde anlatıp dikkatlerin İYİ Parti üzerinde odaklanmasını başardı. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlementer sistem vurgusu, bunun Akşener için cumhurbaşkanlığından daha öncelikli bir mesele olduğunu da ortaya koydu.

Temel Bey'e dikkat

Ayırmak istemiyorum, şu anda en başarılı muhalefet yapanlardan biri de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu. Maşallah, "ateş" gibi..

Görünen o ki, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi siyaset sahnesinde 3. cepheyi açarlarsa tahminlerinde ötesinde oy alıp iktidara yürürler.

Yeni tuzak mı?..

MHP destekli AK Parti'nin son çalışması online seçim... Şimdiden söyleyeyim böyle bir uygulama, işi "tarihin en büyük hırsızlığı"na kadar götürür. Yol yakınken dönülsün, memleketin yeni kaoslara tahammülü yok.

Hak yerini buldu

Bu arada küçük bir not da Ankara'dan düşelim. Mansur Yavaş hakkındaki akıldışı iddialardan beraat etti. Mahkum olanlar ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı mahkemeye verenler oldu.

Vicdan kalmamış

Yapılan denetimlerde 91 gıda maddesi markasında 193 hileli,  taklit ürün tespit edildi. O kadar seviyesiz ve insafsız tüccarlarımız var ki inanılır gibi değil. Hele birinin durumu hayli ilginç. Bir önceki kontrolde 2 sahte ürünü yakalanmışken bu kez işi daha da büyütmüş; sahte bal,nallı kuzu ve hileli süt ürünleriyle yakayı ele vermiş.

Ekrandan ekrana

Global TV'de Candaş Tolga Işık'ı farkedince kardeşimi görmüş gibi oldum. Karşısında Acun Ilıcalı oturuyordu. Halbuki tam tersi işlem uygulanıp soruları Acun sormalıydı:

-Fikret Orman Beşiktaş'tan gitti, sen bittin... Yetmedi, gazetedeki köşen kapandı...Hayırdır?..

Ben sıkı Beşiktaşlı dostum Candaş'a yeniden hoşgeldin diyorum.

***

TELE 1'in en üst neonunda ihale yolsuzlukları yazıyor. Altında kanalın yıldızlarından Can Ataklı... Yine TELE 1'den gidecek olursak Emre Kongar'ın başını çektiği 18 Dakika programı bana cazip gelenlerden.

***

Halk TV'de değişik seslere de tanık oluyoruz. Mesela Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı'yı 1 saat konuşurken izleyebiliyorsunuz. Ancak daha önce de söylediğim gibi emekli askerleri dinlemekten pek hoşlanmıyorum. Halk TV'da ayrıca Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu gibi isimlere de yer verilmekte.

Heyecan artıyor

Futbola bakarsak, 2 haftayı geride bıraktık Süper Lig iyi başladı. Tahmin ettiğim gibi Ali Koç'un bankasını devreye sokarak Fenerbahçe'nin parasal sorunlarını ortadan kaldırdığını söylemek mümkün. İzlediğiniz gibi sarı kırmızılılarla, sarı lacivertliler iyi gidenlerin başında. Bu arada bir başka merakım da 2 haftada 4 puan toplayan bizim Karagümrük. bakalım işi nereye kadar götürecekler. Başkan Süleyman Hurma'nın başarısı kulübe de yansımakta.

Günün sözü:

Cahil soru sormaz. Benjamin Franklin

 

Yazarın Diğer Yazıları