3 ilde eş zamanlı şafak operasyonu

3 ilde eş zamanlı şafak operasyonu
Polis İzmir, Adana ve İstanbul'da sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yaptı. İzmir'de gözaltına alınan ve IŞİD üyesi olduklarından şüphelenilen zanlıların 1 Mayıs'ta saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 2'si Suriyeli 6 kişi gözaltına alındı.

1 MAYIS'TA SALDIRI HAZIRLIĞINDA OLDUKLARI İDDİA EDİLDİ

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve materyal ele geçirildi.

AA'nın haberine göre IŞİD üyesi olduklarından şüphelenilen zanlıların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İzmir'de eylem hazırlığı içerisinde oldukları öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

İSTANBUL'DA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet iddianamesi 151 gün sonra hazırlandı: 19 kişiye PKK, FETÖ ve DHKP-C'ye destek suçlaması

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C'nin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde toplanacak grupların içerisine girerek, taşlı ve sopalı korsan gösteri başlatacakları, kutlamaları provoke edeceği iddiası üzerine çalışma başlattı.

Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe Gülsuyu Mahallesi'ndeki adreslere baskın yapan polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Adana'da IŞİD ve Fetih el Şam operasyonu: 1'i çocuk 11 gözaltı

Adana'da da çeşitli suçlardan yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle aranan 45 kişi gözaltına alındı.

Şafak vakti 450 polisle düzenlenen operasyonda 136 ayrı adrese baskın düzenlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, artan suç istatistikleri ve mahkeme kararları nedeniyle yakalama ve kesinleşmiş hapis cezaları ile arananları yakalamak için harekete geçti.

En az 4 yıl hapis cezası bulunan ağır suçlarından arananların listesini belirleyen Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenledi.

Özel Harekat Timleri'nin de destek verdiği 450 polisin katıldığı operasyonda, 136 ayrı adrese eş zamanlı girildi. Koç başları kapıları kıran özel harekat timleri çevre güvenliğini alırken, evlere giren ekipler de aranan 45 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından, işlemlerinin tamamlanması için Adana Emnyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Listelerde olmasına rağmen evlerinde bulunamayanların yakalanması için ise çalışma sürdürülüyor.

İlgili Haberler