3. Köprü bugün açılıyor! Açılışa dünya liderleri katılacak

3. Köprü bugün açılıyor! Açılışa dünya liderleri katılacak
Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün hizmete giriyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra birçok dünya lideri de katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Asya ve Avrupa bugün üçüncü kez birbirine bağlanacak. Dünyanın en  geniş köprüsü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün hizmete sunulacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra ziyaret için Türkiye’ye gelen Bahreyn Kralı’nın da katılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köprü açılışında bir süre için ücretsiz geçiş müjdesi vermesi bekleniyor.

ÇOK SAYIDA LİDER AÇILIŞA KATILACAK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun açılış törenine Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili’nin yanısıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da katılacak.

DÜNYANIN EN GENİŞ KÖPRÜSÜ 10 ŞERİTTEN OLUŞACAK

Açıldığı andan itibaren dünyanın en geniş köprüsü olacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 8 şerit karayolu ve 2 şerit de demiryolu olmak üzere 10 şeritten oluşacak. Deniz üzerindeki uzunluğu bin 408 metre toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam maliyeti 4,5 milyar liraya ulaştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, kule yüksekliği ve ara açıklığıyla dünyanın en büyüğü unvanını alacak. Köprüden geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacağı belirtildi.