3. Köprü’nün müteahhidi Akkuyu projesinde

3. Köprü’nün müteahhidi Akkuyu projesinde
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaat işlerinin IC İçtaş’a verileceği bildirildi. IC İçtaş; 3. Boğaz Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-İstanbul Hızlı Treni, Ordu-Giresun ve Antalya Havalimanı gibi projelerin yüklenici firmalarından.

Temeli 2018’in Nisan ayında atılan Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ortaklık yapısında değişiklik yaşanacağı bildirildi. Projeyi yürüten Rus devlet şirketi Rosatom’un, Akkuyu AŞ Genel Müdürü Yuriy Galanchuk’u ve bazı yöneticileri değiştirmeye hazırlandığı ifade edildi. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; nükleer santralin inşaat işleri için IC İçtaş’la iş birliği görüşmelerine başlandığı ve bu görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği bildirildi.

ÖNEMLİ PROJELERDE IC İÇTAŞ VAR

IC İçtaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen İbrahim Çeçen. IC İçtaş, İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin yüklenici firmalarından. Ankara İstanbul Hızlı Tren Projesi, Ordu Giresun Havalimanı, Antalya Havalimanı inşaatı da IC İçtaş’ın ihalesini aldığı işler arasında.

İlgili Haberler