Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

3 Mayıs 1944 ve İdris Yamantürk...

Değerli okuyucum; toplumcu olmak bir yüce erdemdir. Çünkü temelinde paylaşmak vardır. Bilge Kağan Bengütaş’ta “Aç olanı doyurdum, çıplak olanı giydirdim” diye bas bas bağırıyor! Türk milliyetçileri gerçek toplumculardır. Marks’ın‘artık değer’i, ‘proleteryası’, ‘insanlığın özgürleşmesi’filan, bir masal! (Çünkü Batı’lı emperyalistler Afrika’da insan avına çıktığında, Marks’ınproleteryası, o dramı hep görmezden geldi!) Komünizm, vahşi kapitalizmden kaçarken tuzağa düşmek gibi bir şey... Nitekim Sovyetlerdeki uygulamasıyla da insanlığın gerçek felâketi oldu. Ve Rus hegemonyası altında en çok da Türkler ezildi... Türkiye Türkleri, Sovyetlerdeki bu insanlık dramını açıkça gördü. Ve ‘Rus kırbacı’ olan Komünizmin -doğal olarak- amansız düşmanı kesildi. Atamızın ölümüyle de Türkiye’de bir komünizm hayranlığı türedi. Ama 1940’ların başında Türk milliyetçileri -diğer adıyla Türkçüler- bu felâkete seyirci kalmadı; dergilerle, gazetelerle halkı ve devlet yöneticilerini uyarmaya çalıştı. Bu kahramanların başında -durağı uçmak olsun- Hüseyin Nihal Atsız geliyordu. Atsız Beyimiz özellikle Orkun dergisiyle ihanet sarmallı bu felâketi Türk milletine açıklamaya başladı... 3 Mayıs 1944’te bir dava için Ankara’ya gelen Atsız’ıüniversite gençliğinin tümü adliye önünde İstiklal Marşı ile karşıladı. Bu durumdan Komünizm hayranı Hükümet üyeleri rahatsız oldu. Cumhurbaşkanıİsmet İnönü’yü de etkilediler. Ve İnönü 1944 yılı 19 Mayıs Bayramı’ndaki nutkunda Türkçüleri; “Irkçılar, Turancılar” diye hedef gösterdi. Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Necdet Sançar, Sait Bilgiç, Zeki Velidi Togan, Orhan Şaik Gökyay gibi 23 Türk milliyetçisi özellikle tutuklandı. Tabutluklarda aylarca işkence gördüler...

İşte bu büyük olay, bu zamana kadar tüm ayrıntılarıyla ve tüm belgeleriyle bir kitapta toplanmamıştı. Ancak geçen ay yayımlanan “3 Mayıs 1944 Irkçılık-Turancılık Davası” adlı kitapla, Sayın Hayri Yıldırım bunu başardı! (Sayın Yıldırım, “Son Türkçü Atsız” ve “İskilipli Atıf Hoca Neden Haindir” kitaplarının da yazarı.) Kitap, büyük boy, tam 536 sayfa. Yazar 124 kaynaktan beslenmiş. Bu eserde bir kelime bile abartı yok; bu eser, gerçeğin adeta bir güneşi! Sayın Hayri Yıldırım’ı ve yayımcı Sayın İsmail Arlı’yı gönülden kutluyorum. Bu eser kesinlikle okunmalı. Kitaba Togan Yayınları’nın 212 542 02 97 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Ve İdris Yamantürk! O gerçekten, adı gibi ‘yaman’ bir kahraman! Yoksul bir ailenin çocuğu olarak 1942 yılında lise eğitimi için Rize’ninÇamlıhemşin’inden yola çıkıyor ve bir Elektrik Mühendisi olarak başlayan yaşamını, seçkin bir iş adamı olarak sürdürüyor... “Bir Cumhuriyet Çocuğunun Hayat Hikâyesi” başlıklı“Türk Milletine Borcumuz Var” adlı 495 sayfalık kitabı ise, her eve girmesi gereken görkemli bir eser. Yayına sevgili Osman Çakır hazırlamış. Esere Ötüken Yayınları’nın 212 251 03 50 ve 312 431 96 49 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz... Türk milliyetçilerine kol-kanat geren bu değerli ağabeyimiz, 15 Nisan 2015’te Millî Düşünce Merkezi’nin konuğu idi. Anlattıklarından bir-kaç cümle sunacağım: “Son yıllarda Cumhuriyet düşmanlarıçoğaldı”, “Teknik Üniversite’de Rauf Orbay’ın elini öpmek istedik, ’insan eli öpülmeye değmez’dedi”, “Hiçbir partiye girmedim; ama Türk milliyetçiliğini savundum”, “Hamdullah Suphi’nin baba konağında Türk Ocaklarının kuruluşuna tanık oldum”, “Benim gibi fukara bir aile çocuğunun başarılı iş adamı olmasıörneğini vermeye çalıştım”. “Türkiye teknolojide yabancılardan farklı bir yerden girmeli”, “Laiklik olmadan demokrasi olmaz”, “İslâm âlemini dolaştım, Allah onlara yardım etsin; iyi ki Türkiye var”... Değerli büyüğümüze uzun ömürler diliyorum.

Efendim, 18 Nisan 2015’te de yılmaz Türk milliyetçisi, Milletvekili-Bakan rahmetli Ayvaz Gökdemir ve eşi Sevgi Gökdemir’i Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda Türk Ocakları olarak dualarla andık. (Ve Türk’ün gururu Oktay Sinanoğlu’da gitti...) Ulu Tanrı onlarıuçmağında ağırlasın.

Esen kalın efendim.

 

Yazarın Diğer Yazıları