Türkiye, yangınlar için AB'den destek talep etti!

Türkiye, yangınlar için AB'den destek talep etti!
Türkiye'nin talebi üzerine Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçağı gönderecek.

Türkiye, yangınlar için AB'den destek talep etti!

Türkiye''nin talebi üzerine Türkiye''nin katılımcı ülkeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması (EUCPM) üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçakları gönderme kararı aldı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye''nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan''dan 1 Canadair uçağının, İspanya''dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi''nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB''nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan cesur ilk müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız" dedi" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler