30 bin ton soğan çürümeye mahkum edildi

30 bin ton soğan çürümeye mahkum edildi
Kuru soğan ihracatının ön izne bağlı mallar listesine alınmasıyla 30 bin ton soğan depolarda kaldı. Soğan üreticileri, 15 gün içinde soğanı satamadıkları takdirde çürüyeceğini dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile birlikte Çorum’un Hüseyin Ovası’ndaki soğan üreticilerini ziyaret etti.

Sarıbal, "İhracat kısıtlamasının ardından üreticinin ürünü depolarda kalmış ve çürümeye başlamış. Yetkilileri derhal göreve çağırıyoruz" dedi.

"Ya ihracat kısıtlamasını kaldırsınlar ya da Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üreticinin soğanını alıp vatandaşa versinler" diyen Sarıbal, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde 15-20 gün içinde soğanlar çürüyecek ve çöpe gidecek. Pahalı soğanı ucuz sattıran iktidarı göreve çağırıyoruz. Geçen yıl artan fiyatlar karşısında tanzim satış çadırları kuran Hükümet, bu yıl da üretici için devreye girsin. Üreticinin mağduriyetini gidersin."

"MISIR’IN, İRAN’IN SOĞANI…"

Sözcü'de yer alan habere göre, 30 bin ton soğanın ellerinde kaldığına dikkat çeken çiftçiler şöyle konuştu:

"Hani hükümet depoda soğan bekletiliyor diyordu. Depoda bekletiliyor diye bir şey yok. Üretici soğanı çıkarınca nereye koyacak.  Biz bu soğanı 15 gün içinde satmamız lazım. Mısır’ın, İran’ın ve dış ülkelerin soğanı Türkiye’ye girecek bizim soğanımız kalacak. Üretici perişan. Her evin altında toplam 30 bin soğan var. Acil tedbir alınmalı. Hükümet yetkililerine sesleniyoruz."