30 milyon kişi yollara düştü

30 milyon kişi yollara düştü
30 milyon Türk; araba, uçak, vapur ve trenle yollara düştü. Büyükşehirler boşalırken; tatil bölgelerinin nüfusu 10 kat arttı. Vatandaşın çoğunluğu da memleket ziyaretine yöneldi.

Pazartesi gününden itibaren 4 gün sürecek Kurban Bayramı öncesinde başlayan tatil ile birlikte 30 milyon vatandaş yollara çıktı. Karadan, denizden ve havadan harekete geçen vatandaşlar, büyük şehirleri boşaltırken; Bodrum, Ayvalık, Marmaris gibi beldelerde nüfus 10 katına ulaştı.

‘TÜM ÖNLEMLER ALINDI’

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıktığını belirterek, ‘Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz’ dedi.

EK SEFERLER KOYULDU

Hava ve denizyollarında da ek seferlerin konulduğunun ve yol güvenliği önlemlerinin artırıldığının altını çizen Arslan, ‘Özellikle otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım, onarım gibi çeşitli nedenlerle eksilen şeritler trafiğe açıldı. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı noktalarda daha sıkı tedbirler alabilmek için İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaptık’ diye konuştu.

AİLELERİN BAYRAM MASRAFI 1.800 LİRADAN BAŞLIYOR

Bayram tatilini Ege kıyılarında geçirmek isteyen 4 kişilik bir ailenin gecelik konaklama harcaması 200 lira ile 2 bin 584 lira arasında değişiyor. 9 gün konaklamalı tatil için bir ailenin sadece yatak parası olarak en az bin 800 lira ödemesi gerekiyor. Ege'deki tatil merkezleri en geniş fiyat aralığına sahip yer Marmaris oldu. Bodrum'da tek gecelik konaklama fiyatı 200 ila bin 986, Fethiye'de 200 ila bin 200, Çeşme'de 250 ila 892, Kuşadası'nda ise 200 ila 645 lira arasında değişiyor. En ucuz seçeneği apart tesisler sunuyor.