30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız bu besinleri tüketin

30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız bu besinleri tüketin
Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinlere sofrada yer açarak yaşlanmayı geciktirebileceğiniz vurgulandı.

Posta’nın haberine göre; 30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinler tüketmeniz gerektiğinin altı çizildi.

KEMİK SUYU 

Kolajen kemik suyunda bulunur. Kolajen ve mineralleri vücuda almak için kemik suyu tavuk, sığır eti veya diğer hayvan kemiklerinin pişirilmesiyle çıkarılır.

AVOKADO 

Özellikle ünlülerin elinden düşmeyen avokadonun popüler olmasının nedenlerinden biri de kolajendir. Cildi parlatır, besler. Avokado E vitamini ve omega-3 yağ asitleriyle doludur. Smoothie, salata veya tostunuzda tüketebilirsiniz.

YUMURTANIN BEYAZI 

Yumurtanın beyazı kolajeni oluşturan ana amino asitler olan glisin ve prolin içerir. Yumurtanın sarısı ise cilt, kemik ve kas sağlığını korur. D vitamini açısından da faydalıdır. Yumurtayı ister haşlayın ister tavada pişirin. Yeter ki güne onunla başlayın.

KOLAJEN EKSİKLİĞİNİN ZARARLARI

Kolajen eksikliği kırışıklık, ciltte sarkma, eklemlerde ağrı ve kaslarda zayıflık gibi sorunlara neden oluyor. 30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinler tüketin.

İlgili Haberler