31 Mart Pazar 2019 reyting sonuçları açıklandı

31 Mart  Pazar  2019 reyting sonuçları açıklandı
31 Mart reyting sonuçları açıklandı. Peki, Türk halkı 31 Mart Yerel Seçimleri hangi televizyondan izledi. İşte detaylar.

Dün akşam Türkiye’de Yerel Seçim sonuçları televizyonlardan merakla izlendi. Peki, hangi kanal reyting sonuçlarında zirvede tamamlandı. İşte detaylar…

REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

Total'de FOX TV'de ekranlara gelen "Şimdi Ne Olacak?" programı 1.sırada, yine Fox Tv'de yayınlanan "Fox'ta İlk Sonuçlar" programı 2.sırada, "Fox'ta Seçim Analiz" ise 3.sırada yer aldı.

AB grubunda FOX TV'de yayınlanan "Şimdi Ne Olacak?" programı zirvede yer alırken, "Fox'ta Seçim Analiz" 2.sırada, "Fox'ta Finale Doğru" dizisi ise 3. sırada yer aldı.

REYTİNG NEDİR

Reyting bir programın izleyici oranını ifade eder. Reklam verenler için ölçülmektedir. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.