33 PKK'lı öldürüldü

33 PKK'lı öldürüldü
Cudi Dağı’ndaki teröristler kıskaca alındı, çemberin iyice daraldığıÇukurca’da 4, Kuzey Irak’a yapılan hava harekâtında ise 29 PKK’lı öldürüldü, Şemdinli’de 9 hedef vuruldu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinin kuzeyinde yer alan Cudi Dağı’nda tespit edilen bir grup PKK’lı terö- ristin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı birliklerce yürütülen operasyonlarda Cudi Dağı’nın güney yamacı olan Körseli ve Derebaşı bölgesinde teröristlerin kaçacak yerlerinin kalmadığı öğrenildi. Silopi’deki askeri birliklerden ise bu bölgeye yoğun top atışları yapıldı. Operasyona takviye birliklerin geldiği de belirtildi. Kıskaca alınan eli kanlı teröristlerin en kısa zamanda etkisiz hale getirileceği vurgulandı.

Çukurca’da büyük darbe

Terör örgütü PKK’nın doğuda Yüksekova, batıda Şırnak, kuzeyde Hakkari merkez, güneyde ise Irak sınırıyla çevrili Çukurca’ya gerçekleştirdiği saldırılara karşı güvenlik güçlerince başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Çemçu, Zap, Ertuş, Metina, Kale Tepe, Kazan Vadisi ve Han Yaylası gibi kamp ve alanlardan sızarak yüksek rakımlı dağlar ve sarp kayalıkların bulunduğu bölgede yer alan Çukurca’ya saldıran teröristler bu bölgeyi arazişartları nedeniyle tercih ediyor. İlçede güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda bugüne kadar 186 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

33 bölücü öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 29 Ağustos 2016’da Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan hava harekâtı sırasında 29 PKK’lı etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği duyuruldu. Çukurca’daki hava destekli operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklamada ayrıca dün 20.04-20.21 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli kırsalına düzenlenen hava harekâtında 9 hedefin imha edildiği bildirildi.

Sivillere de saldırdılar

Bu arada Kahramanmaraş’tan geldikleri belirtilen 3 kişi, Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldıkları izinle Tunceli’nin Hozat ilçesi Yenibaş jandarma karakolu yakınlarındaki bölgeye ağaç kesmek için araçla giderken teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda sivillerin kullandığı araç parçalandı. Karakoldan gelen askerlerle teröristler arasında çatışma çıktı. Dün sabah erken saatte zırhlı araç desteğinde çatışma bölgesine giden güvenlik güçleri, parçalanan araçtaki 1 kişinin cesedine ulaştı. Bu sırada pusu kuran teröristler güvenlik güçlerine ateş açması üzerine yeniden çatışma çıktı.

Personel mahsur kaldı

Öte yandan patlamanın meydana geldiği bölgeye giderek bir kişinin cenazesini ve saldırının yapıldığı aracı olay yerinden alarak ilçeye dönen Hozat belediyesine ait kurtarıcı, iş makinesi vecenaze aracına Çakmaklı mezrası yakınlarında teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Belediye personeli çatışmanın yaşandığı bölgede mahsur kaldı. Durumun yetkililere aktarılmasının ardından jandarma tarafından bölgeye havadan ve karadan operasyon düzenlendi.