'3,5 saat' denilen yol bakın kaç saatmiş

'3,5 saat' denilen yol bakın kaç saatmiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı ve ücreti nedeniyle tartışmalara neden olan İstanbul-İzmir otobanının söylenildiği gibi yolu 3,5 saate düşürmediği, yolun yaklaşık 5 saat sürdüğü tespit edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapmasının ardından fiyatı nedeniyle tepkilere neden olan İstanbul-İzmir otobanının iki şehir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşürdüğü açıklanmıştı. 

Erdoğan'ın açıkladığı 3,5 saatli süreye test eden gazeteci Timur Akkurt, şahsi Youtube kanalından yaptığı yayında yolun yaklaşık 5 saatte tamamlanabildiğini tespit etti. 

Test sırasında tünel geçişleri ve diğer yollardaki hız limitlerine uyulduğu takdirde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinden İzmir’e yaklaşık 5 saat civarında ancak ulaşılabildiğini belirten Akkurt yolda mola verilmesi halinde sürenin uzayacağına dikkat çekti.

Yol ücret fiyatlarının fahiş olması nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilen proje hız limitlerine uyarak 400 km’den fazla bir mesafeyi 3,5 saatte alınabileceği vaadiyle kabul edilebilir olarak tanımlanıyordu. Ancak Türkiye’de çokça kullanılan bir navigasyon firmasına göre de açılan yeni İstanbul-İzmir otoyolu kullanılarak İstanbul’un merkez ilçesi olarak kabul edilebilecek Fatih’ten Avrasya tüneli kullanılarak İzmir Alsancak’a 4 saat 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabiliyor.

Yaklaşık 5 saat süren bu yolun maliyeti 500 liradan fazla.

İlgili Haberler