35 yıllık suskunluk. Konuşabildiği halde tek kelime etmiyor. Nikah memuruna bile böyle yanıt verdi

35 yıllık suskunluk. Konuşabildiği halde tek kelime etmiyor. Nikah memuruna bile böyle yanıt verdi
Bursa'da konuşabildiği halde tercih etmediği için 35 yıldır konuşmayan Suat Tek'in durumu ne doktorlar ne de psikologlar çözebildi. 7 yaşına gelinceye kadar sorunsuz şekilde konuşan Suat Tek, sonrasında birden bire sessizliğe gömüldü. Tek'in bir kere okulda bir kere de askerde konuştuğu belirtildi.

Bursa''nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Suat Tek, konuşabildiği halde 7 yaşından beri konuşmuyor. konuşabildiği halde 35 yıldır sessizliği tercih eden ve iki defa nikah masasına oturan Tek, nikah memuruna dahi kağıda ''evet'' yazarak yanıt verdi. Tek''in durumunu ne doktorlar ne de psikologlar çözemedi.

BİR KERE OKULDA BİR KERE DE ASKERDE KONUŞTU

HaberTürk''te yer alan habere göre; 7 yaşına kadar yaşıtları sorunsuz bir şekilde konuşan Suat Tek, o yaştan sonra ise sebepsiz bir suskunluğa gömüldü. Tek''in bir kez okulda bir kez de askerde konuştuğu belirtildi.

NİKAHINDA KAĞIDA "EVET" YAZDI

Durumunu, "Ben de çözemiyorum. Kimseye küs değilim, olumlu biriyim." ifadeleriyle açıklamayan Suat Tek, iki defa nikah masasına oturdu. Tek, her iki evliliğinde de nikah memuruna, kağıda ''evet'' yazarak yanıt verdi.

İletişimini telefona yazdığı cümlelerle sağlayan Tek, kendisine soru sorulduğunda telefonuna indirdiği bir aplikasyona yanıtını yazarak, karşısındaki kişiye gösteriyor.

"SES TONUNU KİMSE BİLMİYOR"

Hiç kimseyle konuşmadığı için Suat Tek''in ses tonunu ise kimse bilmiyor.

Suat Tek''in babası Rıdvan Tek, oğlunu çeşitli doktorlara götürdüğünü söyleyerek, "Bir sorun olmadığını söylediler" ifadesini kullandı.

EŞİYLE DE KONUŞMUYOR

Suat Tek''in eşi Nagihan Tek ise, eşiyle anlaşabildiklerini, her sesi duyduğunu ve ifade etti.

Nagihan Tek, gündelik hayatlarında kendisinin konuştuğunu, eşi Suat Tek''in ise telefona yazarak yanıt verdiğini, konuşmanın 5-10 dakika sürdüğünü söyleyerek, "Alıştım ben artık, mutluyum" dedi.