39 bin Suriyeli tatilden döndü!

39 bin Suriyeli tatilden döndü!
Bayram tatili için ülkelerine giden Suriyeli sığınmacıların dönüşü sürüyor. Ramazan ve Kurban bayramlarında Türkiye’den Suriye’ye geçen 60 bin sığınmacının 39 bini dönüş yaptı. Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşleri 31 Aralık’a kadar sürecek.

Ramazan ve Kurban bayramını ülkelerinde geçiren Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüşleri sürüyor. Şu ana kadar 39 bin Suriyelinin Türkiye'ye geldiği ve dönüşlerin 31 Aralık'a kadar süreceği bildirildi.

Ramazan Bayramı için 17- 31 Mayıs ile Kurban Bayramı için 22 Temmuz- 9 Ağustos'ta Kilis Valiliği'nin izniyle ülkelerine giden 60 bini aşkın Suriyelinin dönüşleri devam ediyor. Suriye'nin Babul Selam Sınır Kapısı'na işlemlerini yaptıran Suriyeliler, daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'na geliyor. Göç İdaresi ile pasaport polisince işlemleri yapılan Suriyeliler, gümrük görevlilerinin son kontrollerinden sonra Kilis üzerinden Türkiye'ye giriş yapıyor.

Ramazan ve Kurban bayramlarında ülkelerine giden Suriyelilerden şu ana kadar 39 bini Türkiye'ye dönerken son günlerde dönüşlerde azalma olduğu belirtildi. Suriyelilerin dönüşünün, 31 Aralık'a kadar süreceği bildirildi.