3'ten büyük olmanın yolu...

Ben diyeyim "Efsane Kadro", siz söyleyin "Anadolu Fırtınası!"

Öyle veya böyle adıyla, sanıyla, söz konusu Türk Futbolunda Trabzonspor gerçeği olduğunda, "Anadolu İhtilali"ni gerçekleştiren "Efsane Kadro"nun mantığı, Türk futboluna alt yapı gerçeği ile damga vurulmasıdır.

Ne zamanki, bu gerçek unutuldu, ya da bilinçli olarak Trabzon uyutularak Trabzonspor'a unutturuldu, işte o tarihten bu yana, "şampiyonluk" söylemi ile başlayan her sezonun sonunda tam tamına 35 kez hüsran yaşandı.

Oysa,"ara sıra İstanbul'un 3 büyükleri de şampiyon olsun" hoşgörüsü ile (!) "Her 5 yılda bir şampiyon olma" hedefi ile başlanmış olsaydı, sonuncusu 1983-84 sezonunda yaşanan şampiyonluk, o tarihten bugüne kadar geçen 35 sezonda en az 7 kez elde edilmiş olunmayacak mıydı?

Büyük ihtimal.

Ama, ne yazık ki, kupası bile olmayan 2010-2011 sezonunun haricinde şampiyonluk adına Trabzonspor cenahında yaprak bile kıpırdamadı!

O zaman, ders alarak, tarihi tekerrür (6 şampiyonluk yılları) ettirmek için "yeniden diriliş" hesabına bir yerden başlamak gerekiyordu.

Dileriz ki, o yer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesine, Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'nun; "Türkiye'de de futbol 3'ten büyüktür" ibaresini eklemesiyle başlama vuruşunu yaptığı anlayış olsun.

Olacak gibi de gözüküyor.

Trabzonspor'a yakışır bir mantalite de gerçekleştirilen açılış maçında, Samsunspor karşısında, Yusuf Yazıcı ile birlikte soyadı Ömür olan arkadaşını da aratmayan Abdulkadir Kayalı'yı da görüp, Hüseyin  Türkmen'i de izledikten sonra, ben biraz sabretme bilinir ise 5 yıla kalmadan yeniden "Şampiyon Trabzonspor" gerçeği ile yüzleşileceği gerçeğinden emin olduğumu beyan etmek isterim.

Yeter ki, Trabzon camiası efsane dönemlerinin zihniyeti etrafında topyekûn halinde yeniden bir araya gelebilsin. O zaman gerisi, yani şampiyonluklar ardı ardına gelecektir.

Ez cümle, dünyayı 5'ten büyük haline döndürmenin yolu millet olarak çok çalışıp, çok üretip, çok satmaktan geçiyor. Türkiye'de futbolu tekrar 3'ten büyük haline getirmek için de Trabzonspor'un kendi özüne, yani futbol tarlasına bel bağlaması gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları