3'üncü devre galibiyetle başlarsa…

Kimine göre "Corona", kimine göre ise "Covid-19!" 
Öyle veya böyle, dünya tarihinde ilklere damgaların vurulduğu dönemi yaratanlar, güçlü kuvvetli ve de sağlıklı yapının ilk şartı olan spor ve sporcuları bile sekteye uğrattılar!
Yavaş yavaş def olmaya başlayıp da herkes sokaklara bile hücum edince spor da işbaşı yaptı. Türkiye Süper Futbol Ligi de az kişinin çıplak gözle canlı olarak izleyebileceği şekilde 12 Haziran Cuma günü işbaşı yapıyor.

Adeta 3 devreli hale getirilen ligin son turunun başlangıcını da yapacaklar arasında ben diyeyim "işin", siz söyleyin "Süper Lig'in" başındaki Trabzonspor yer alıyor.
Uzun bir aradan sonra dönüş yaptığı Süper Lig'de iyi müsabakalar çıkaran Göztepe karşısında, ligin başındaki Trabzonspor galibiyet için başlama vuruşu yapacak. Başka çaresi de yok zaten. Tek ve çıkar yol galibiyetten başka bir şey değil!

***

Başka dediklerimizden mağlubiyeti bırakın, beraberlik bile Trabzonspor kayıpların en büyüğüne eş değerdir. Onun için Trabzonspor, Süper Lig'de son tura "nasıl başlar ise öyle gider" diyerek galibiyet ile girmek zorundadır. Girdi girdi! Ardından Alanyaspor'u da o hızla rahat yener ve bana göre oynayacağı 8 maçı da galibiyetle kapatarak hasret kaldığı şampiyonluğu Trabzon'a getirir. Getirme işini garanti altına almak için de herkesin üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirmesi gerekir. Ama ille de kaleci Uğurcan, Kaptan Sosa, süper bücür Abdulkadir ve de golcü Sörloth'un hiç aksamamaları bir yana üzerine de koymaları lazım.

Teknik direktör Hüseyin Çimşir'in defansın ortasındaki tereddütünün ortadan kalkması, Campi, Do Costa, Hüseyin ve Hösseini dörtlüsünden ilk tercihin hangi ikili olacağına kesin kararını en baştan vermesi gerekiyor. Kamuoyuna yansıdığı ya da yansıtıldığı biçimi ile Campi'yi banko sayıp, yanına diğerlerinden birini monte etme hesabı tam tutmayabilir. Ama genç Hüseyin'in canla başla yaptığı yerinde ve seri müdahalelerin Trabzonspor'a geçmişte çok kazanımlar sağladığı göz ardı edilmemelidir.

Geriye ne kaldı? Yedekleri ile birlikte hepsi direk 11 adamı olabilecek 20'ye yakın futbolcu ile sezonun 3'üncü devresine başlayacak Trabzonspor, savunma güvenliğini eksik etmeden hücumda aslarını istediği gibi kullanabilirse 3x8 eder 24 puan. Bunun adı da şampiyonluk olur ki, Süper Lig'in bu sezonunda her haliyle bunu hak eden takımların başındaki Trabzonspor'da isteğine kavuşmuş olur.

Hadi hayırlısı diyerek, 2019-2020 sezonunun 3'üncü devresinde iyi oynayan ve de oynaması gereken Trabzonspor kazansın.

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016.jpg

Yazarın Diğer Yazıları