4 belediye başkanı 2 ayrı üslup: Karar sizin

4 belediye başkanı 2 ayrı üslup: Karar sizin
Toplu taşıma araçlarında maske kullanımının zorunlu olması sonrası konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan büyükşehir belediye başkanları arasındaki üslup farkı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu taşıma araçlarında maske kullanımının zorunlu olması sonrası büyükşehir belediye başkanları Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından açıklama yapan İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep Beüyükşehir Belediye Başkanları’nın paylaşımlarındaki üslup farkları dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptıkları paylaşımlarda, maske uyarısının yanı sıra insanları teskin eden ve iyi dileklerde bulunan ifadeler kullandı: Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise içerik ve üslup olarak daha sert ifadeler kullandı.

Büyükşehir belediye başkanlarının yaptıkları paylaşımlar şöyle:

MANSUR YAVAŞ:

Kıymetli Ankaralılar, Bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim. Bu zor günleri de sağlığımızı koruyarak atlatacak, #BirlikteBaşaracağız

mansur.JPG

EKREM İMAMOĞLU

Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

ekrem.JPG

ALİNUR AKTAŞ

Koronavirüs salgınına karşı devletimiz tedbirleri artırdı. Yarından itibaren Bursa'ya giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. 20 yaş altı gençlerimiz de 65 yaş üstü büyüklerimiz gibi dışarı çıkamayacak. Toplu ulaşım, pazar ve marketlerde maske takmak zorunlu olacaktır.

alinur.JPG

FATMA ŞAHİN

Koronavirüs önlemleri kapsamında yarından itibaren Gaziantep'teki tramvaylara, özel halk otobüslerine, belediye otobüslerine, minibüslere, taksilere maskesiz binemeyeceksiniz Sevgili Gaziantepliler Aksi halde görevlilerimiz ve diğer yolcular sizi uyaracaktır. Lütfen uyalım.

fatmaa.JPG