4 günlük kısıtlama bu akşam başlıyor

4 günlük kısıtlama bu akşam başlıyor
Türkiye yeni yıla korona virüs önlemleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile girecek. Bu akşam saat 21.00'de başlayacak kısıtlama 4 Ocak Pazartesi sabah 05.00'te sona erecek.

2020'nin son gününde saat 21'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması 4 ocak pazartesi günü sabah saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacak. Kısıtlamada marketler açık olacak ancak alkol satışı yapılmayacak. Tekel bayileri kısıtlama süresince kapalı olacak.
10 ile 17 ARASI AÇIK
Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Vatandaşlar evlerine yürüme mesafesindeki bu işletmelere giderek ihtiyaçlarını giderebilecek.
PAKET SERVİSİ YAPILACAK
Kısıtlama boyunca restoran ve lokantalar mesailerine devam edecek. Saat 10.00 ile 24.00 arasında paket servis yapılabilecek. Kısıtlama süresince fırınlar da açık olacak.
YILBAŞI EĞLENCESİ YAPILMAYACAK
Otel ve konaklama tesislerinde yılbaşı eğlencesi yapılamayacak. Saat 22.00'den itibaren restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında hiçbir şekilde müzik yayınına izin verilmeyecek. Otel ve konaklama tesislerinde bulunan müşterilerin, kalabalık şekilde bir araya gelmemeleri için tedbirler alınacak. Bugün saat 21.00'den 1 Ocak saat 10.00'a kadar il ve ilçe merkezlerinde toplanma ve kutlama alanları olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara yabancı turist girişleri de yasak olacak.