4 otobüs buzlu yolda devrildi

4 otobüs buzlu yolda devrildi
Kayseri, Sivas ve Erzincan’da buz tutan yollarda kayan yolcu otobüslerinin devrilmesi sonucu 85 kişi yaralandı. Sivas’ta bir otobüs ile TIR kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 kişi öldü, 37 kişi yaralandı

İç Anadolu ve Doğu’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yolları buz pistine çevirince kazalar da kaçınılmaz oldu. Yollarda oluşan buzlanma nedeniyle Sivas, Erzincan ve Kayseri’de yolcu otobüslerinin devrilmesi sonucu 85 kişi yaralandı. Konya’nın Ereğli İlçesi’nden Erzurum’a gitmek üzere yola çıkan Mehmet Aydınlı (61) yönetimindeki yolcu otobüsü Sivas’ın Gemerek İlçesi’ne bağlı Karagöl Köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Yaralanan 21 kişi diğer yolcular tarafından otobüsün havalandırma bölümünden çıkarıldı. Ankara’dan Van’a giden İbrahim Koç yönetimindeki yolcu otobüsünün Erzincan-Erzurum karayolunun Sansa Deresi yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu ise 13 kişi yaralandı.

15 dakika arayla

Kayseri’de 2 yolcu otobüsünün, aynı bölgedeki buzlanma nedeniyle 15 dakika arayla yoldan çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu 69 kişi yaralandı. Turan Gez yönetimindeki yolcu otobüsü, Kayseri-Malatya karayolunun 32’inci kilometresinde buzlanma ve tipi nedeniyle şarampole devrildi. Kazada, 14 yolcu yaralandı. Kayseri’den Malatya’ya giden Yakup İnci idaresindeki otobüs de 15 dakika sonra aynı yerde devrildi. Bu kazada da 55 yolcu yaralandı. Yaralanan 69 yolcu Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel hastanelere kaldırıldı. Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde ise İsmail Okur idaresindeki yolcu otobüsü Çamlıbel Geçidi yakınlarında karşı yönden gelen Hüseyin Mumcuoğlu’nun kullandığı TIR ile çarpıştı. Kazada otobüs şoförü Okur yaşamını yitirdi, 37 kişi yaralandı. Yoğun sis ve kar yağışının etkili olduğu Sivas-Tokat karayolunda ulaşım, Çamlıbel Geçidi mevkisinde kaza nedeniyle tek şeritten verildi.