400 IŞİD'li Türkiye'ye dönmek istiyor!

400 IŞİD'li Türkiye'ye dönmek istiyor!
Telafer'in IŞİD'den temizlenmesi için düzenlenen operasyonun ardından Irak ordusuna teslim olan Türkiye vatandaşı 400 kişinin Türkiye'ye dönmek istedikleri ortaya çıktı.

Sputnik'in haberine göre, TÜrkmen kenti Telafer'i IŞİD'den temizleme operasyonunun ardından 400 Türk vatandaşının Irak ordusu ve Peşmergeye teslim olduğu ortaya çıktı.

Peşmergenin elindeki esireleri Irak ordusuna teslim ettiğini belirten Irak ordusu yetkilileri, "IŞİD militanları sıkışınca aileleriyle bize teslim oldu. 600 civarında militan teslim oldu. Peşmerge kendilerine teslim olanları bize iade etti. Teslim olan kadınlar IŞİD militanlarının eşleridir diye düşünüyoruz. Çoğu kadın Türkiye, Avrupa, Çeçenistan, Mısır, Tunus ve diğer devletlerden Telafer'e gelmişler ve burada IŞİD militanları ile isteyerek evlenmişler. IŞİD şüphelisi kadınları Hamam Ali kampında tutuyoruz. Erkek IŞİD militanları Bağdat'ta sorgudalar.

Kadınlar IŞİD şüphelisi diye tutuluyor. Örgütle ilişkilerini araştırıyoruz. Suçsuz olan varsa serbest bırakacağız. Kadınların çoğu Türkiye vatandaşı. Türkiye devleti yetkilileri ile durumlarını paylaştık. Hepsinin bilgilerini onlara aktardık. Türkiye vatandaşı 250 kişinin bilgilerini kendilerine verdik" dedi.

Bir IŞİD militanın eşi olan Samsunlu 34 yaşındaki bir kadın yaptığı açıklamada kampta tutulduklarını belirterek, Türkiye vatandaşı 400 kadının ülkeye dönmek istediğini söyledi.

‘KADINLAR, ERKEKLERE AŞIK OLUP GELDİ'

Eşinin hapis cezası olduğu için Suriye'ye kaçtığını ve dönemediği için oradan Irak'a geçtiğini öne süren bir kadın, buradaki kadınların çoğunun erkeklere aşık olarak geldiğini ya da onların çağrısıyla geldiklerini savunup şöyle devam etti:

"12 ay savaş gördük. Evimiz 3 defa bombalandı. Psikolojimiz bozuldu. Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı'ndan yardım istiyoruz. Türkiye'ye dönüp psikolojik tedavi görmek istiyoruz. Türkler olarak Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Burada bize IŞİD militanı şüphesiyle bakıyorlar. Rusya ve Çinliler ise dönmek istemiyorlar."

İlgili Haberler