Sabaha karşı böyle bulundular. Türkiye bu olayı konuşuyor

Sabaha karşı böyle bulundular. Türkiye bu olayı konuşuyor
Kahramanmaraş'ta 44 saat süren yangın söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınırken, faciadan geriye yanmış binlerce ağaç ve alevlerle verdikleri savaşın ardından yorgun düşen kahraman yangın söndürme işçilerinin fotoğrafı kaldı.

Kahramanmaraş'ta Cuma sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yaklaşık 44 saatte söndürülebilen yangının soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta 3 farklı yerde çıkan yangına Antalya, Konya, Kayseri ve Adıyaman'dan da takviye ekipleri gönderildi. Toplamda; 55 arazöz, 10 su takı, 4 dozer, 6 itfaiye aracı, 220 personelle karadan, 5 yangın söndürme helikopteriyle de havadan müdahale eden ekipler Kızık'taki yangını cumartesi günü saat 11.15'te, Musalı'daki yangını saat 23.00'te, Kuzgun'daki yangını ise pazar günü saat 01.00 sıralarında kontrol altına aldı.


TOPRAK ÜZERİNDE UYUDULAR

44 saat süren söndürme ve soğutma çalışmaları bugün saat 07.00 sıralarında sona erdi. Musalı'da 35, Kuzgun'da 25, Kızık'da da 5 olmak üzere toplam da 65 hektarlık alanın yanıp, kül olduğu yangında, yorgun düşen bazı yangın söndürme işçileri ise bulundukları yerde toprağa yatıp, uyuma fırsatı bulabildi.

O anların fotoğrafları ise arkadaşları tarafından çekildi.


 

İlgili Haberler