5 büyük zincir market için son gün yarın. Erdoğan: Yakın takibe alacağız demişti

5 büyük zincir market için son gün yarın. Erdoğan: Yakın takibe alacağız demişti
Gıda fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle zincir marketlere açılan soruşturmada sona gelindi. Zincir marketlerin savunma yapması bekleniyor.

Gıda fiyatlarındaki pahalılığın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da "Yakın takibe alacağız" diyerek açıkladığı zincir marketlere açılan soruşturmada sona gelindi.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada "Perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yarın yapılacak" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş zincir marketin topladığı ürünle piyasaların alt üst olduğuna dikkat çekmişti.

Raportörlerin belgeler ve iktisadi analizlerle ortaya koydukları rekabet ihlaline karşı yaptırım istediği perakende zincir marketlerin sözlü savunmaları yarın alınacak. Kararını da 29 Ekim''e kadar açıklayacak.

Sözlü savunma toplantısı saat 10.30''da yapılacak. Toplantıda söz almak isteyen şikâyetçi üçüncü kişiler toplantıyı online takip edebilecek.

Raportörler eldeki belgelere, analizlere dayanarak rekabet ihlale olduğu gerekçesiyle idari para cezası talep ediyor.

Rekabet Kurumu''nun hızlı tüketim malları perakendeciliği sektör incelemesi ön raporunda, 5 zincir marketin sektörde toplam pazar payının hızla arttığına dikkat çekilerek, bu alanda düzenlemeler yapılması önerildi.

Raporda, "alıcı gücün kötüye kullanılmaması garanti altına alınmalı" tespitinde bulunulmuştu.

İlgili Haberler