5 milyon TL harcanmıştı: Melih Gökçek’in fıskiyesi 2015’ten beri çalışmıyormuş

5 milyon TL harcanmıştı: Melih Gökçek’in fıskiyesi 2015’ten beri çalışmıyormuş
Ankara’da 2011 yılında açılan ve 5 milyon TL’ye mal olan Gençlik Parkı’ndaki fıskiyelerin 2015 yılından bu yana çalıştırılamadığı ortaya çıktı. Melih Gökçek’in yaptırdığı fıskiyeler dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siluetlerini suya yansıtıyordu.

Melih Gökçek döneminde 5 milyon 199 bin TL harcanarak Gençlik Parkı’na yaptırılan fıskiyenin 2015 yılından beri çalıştırılmadığı belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporunda, 5 milyon TL maliyetli fıskiyenin yeniden çalıştırılması için 1 milyon euro ek kaynağa ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Ankara’nın kalbi konumunda yer alan Ulus’taki Gençlik Parkı’na, "Dans eden fıskiye gösterisi" yapacak sistemin kurulması için Aralık 2010’da anket yapıldı.

Dönemin Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5 milyon nüfuslu Ankara’da yalnızca 11 bin 273 kişinin katıldığı anketten yola çıkarak fıskiyenin yapılmasını istedi.

İlk kez 2011 yılında çalıştırılan fıskiyeler ile dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek’in fotoğrafları suyun üzerine yansıtıldı.

BEŞ YILDIR ÇALIŞTIRILAMIYOR

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Yapımı için 5 milyon 199 bin TL harcanan ve güncel maliyetinin 13 milyon TL olduğu ifade edilen müzikli danslı fıskiyenin, 2015 yılından beri çalıştırılamadığı belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılına ilişkin faaliyet raporunda konu edilen fıskiyenin yeniden çalıştırılması için 1 milyon euroya daha ihtiyaç duyulduğu bildirildi.