50 bin kişilik konser verdiler ülkede vaka sayısı 1. Dünya bu görüntüleri konuşuyor

50 bin kişilik konser verdiler ülkede vaka sayısı 1. Dünya bu görüntüleri konuşuyor
Ünlü rock müzik grubu Six60 korona virüs salgının Yeni Zelanda’da gerçekleştirdiği konser dünya gündemine oturdu. Grubun konserine ilişkin AP’nin servis ettiği fotoğraflar başta yabancı basın tarafından ilgi çekerken ülkenin yerel basını da konsere büyük yer verdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları konsere ilişkin görüntüleri de kendi hesaplarından paylaştı.

Korona virüs salgınının başından bu yana en büyük konsere imza attı, AP''nin servis ettiği fotoğraflar ülkeyi dünyanın gündemine taşıdı. Son 24 saatte yalnızca bir (rakamla 1) vakanın görüldüğü Yeni Zelanda''da, bir müzik grubunun stadyumda verdiği konserin fotoğrafları dünya çapında yankı buldu.

31 Aralık 2019''da resmen açıklanmasıyla hızla dünyaya yayılan korona virüs salgını birkaç ayda dünyayı cehenneme çevirdi, günlük hayat kökünden değişti.

Seyahatlerin askıya alındığı, sokağa çıkma yasaklarının geldiği, tüm sanat organizasyonlarının iptal edildiği dünyada bir ülke önce Ocak 2021''deki konserle gündeme geldi.

Yeni Zelandalı rock müzik grubu Six60, yaklaşık dört ay önce 30 bin kişinin katıldığı bir konsere imza attı. BBC, grubun her hafta sonu canlı konser verdiğini yazdı.

Aradan birkaç hafta geçmeden ülkenin en büyük kenti Auckland''da üç vaka görülmesiyle, Başbakan Jacinda Ardern korona virüs kısıtlamalarını geri getirdi.

Yeni Zelanda hafta içinde komşusu Avustralya ile yaklaşık bir yılın ardından karantinasız uçuşları başlattı, havalimanında yakınlarını karşılayanlar gözyaşı döktü.

Bu hafta sonu ise Six60 grubu Auckland''daki Eden Park stadyumunda 50 bin müzikseverin önünde çaldı, fotoğrafları Amerikan Associtated Press (AP) haber ajansı dünyaya geçti.

Tıklım tıklım stadyumdaki etkinliğe geniş yer veren yerel medya, Eden Park''taki organizasyonun pandeminin başından bu yana dünyadaki en büyük konser olduğunu bildiriyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları konsere ilişkin görüntüleri de kendi hesaplarından paylaştı.

İlgili Haberler