50 TL’si olan herkes wifi şifrenizi kırıp yasa dışı işler yapabilir, bir de internete ilan vermişler

50 TL’si olan herkes wifi şifrenizi kırıp yasa dışı işler yapabilir, bir de internete ilan vermişler
İnternet’ten faaliyet yürüten bir site, 50 TL karşılığında istediğiniz herhangi bir wifi modeminin şifresini kırıp sizin o modeme girişinizi sağlıyor. Vatandaşlar, wifi şifrelerinin kırılıp yasa dışı işlerde kullanılabileceğinden endişe ederken sitede bu işin bir hırsızlık olmadığı ancak eylemin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası doğurabileceği belirtiliyor.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

İnternet üzerinden faaliyet yürüten bir site 50 TL karşılığında istediğiniz herhangi bir wifi modeminin  şifresini kırıp sizin kullanımınıza sunuyor. Esasen suç teşkil eden bu eylem için uyarılarda bulunan site, başkasına ait kablosuz ağdan izinsiz, rıza dışı internet kullanımının 6 aydan başlayıp 2 yıla kadar hapis cezası doğurabileceğini iddia ederken bu eylemin bir hırsızlık suçu olmadığını belirtiyor.

KULLANICILAR ENDİŞELİ

İnternet kullanıcıları için oldukça tehlikeli olan bu durum ise internet kullanıcılarını endişelendiriyor. wifi şifrelerinin kırılarak yasadışı eylemlerde bulunulabileceğinden endişelenen vatandaşlar yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istiyor.

2018’DEN BERİ FAALİYET YÜRÜTÜYOR

Sitenin 50 liranızı aldıktan sonra bu eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği belirsizliğini korurken 2018’den beri faaliyet yürütmesi ve kimsenin dikkatini çekmemesi ise bir diğer ilginç nokta. Bir başka sitede ise wifi şifresi kırmanın yöntemleri adım adım anlatılırken uygulama önerisinde bulunuluyor.

İşte o sitenin ilanı:

wifi-sifre-kiricisi-001.jpgwifi-sifre-kirici-001.jpgwifi-sifre-kirici-uygulama-001.jpgucretsiz-wifi-kirici-001.jpgwifi-aglarindaki-tehlike-001.jpg