51. eyalette PKK için ’yardım üssü!’

51. eyalette PKK için ’yardım üssü!’
Türkiye’nin IŞİD’e karşı başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun başarısından rahatsız olan ABD yönetiminden Ankara’yı kızdıracak yeni bir hamle geldi

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon), Suriye’de, Ayn-El Arab’ın güney yönünde 35 km uzaklıkta, birkaç ay önce yapımına başladığı askeri üs tamamlanarak, kullanıma açıldı. İki Amerikan kargo uçağı üsse askeri malzeme indirdi. İçinde havaalanının da bulunduğu üs, terör örgütü bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’ye askeri yardım malzemeleri taşımak için kullanılmaya başlandı. Merkezi Erbil’de olan ve Türkiye’de de yayın yapan Kürt Haber Ajansı Basnews’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen, PYD’nin silahlı kolu YPG’den bir kaynak, bu merkezlerini Ayn El Arab’ın güneyindeki sabit köyü yakınlarında yapıldığını, bu alanları YPG milislerinin koruyacağını söyledi. Söz konusu üssün, İncirlik üssünde bulunan F-16 ve F10 tipi savaş jetleri ile, ABD’nin C17 ve C130 tipi lojistik uçaklarına uygun bir iniş alanı olarak dizayn edildiği belirtiliyor.

Bayrak krizi

Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde PYD’nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı bir haftadır yerinde duruyor. ABD bayrağı, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden de görülebiliyor. Daha önce PYD’nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya asılan ABD bayraklarından 3’ü indirilmişti. Suriye’de 2 Eylül’de Fırat Nehri’nin batısındaki Menbic ilçesinde terör örgütü PYD’nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde çevreye ABD bayrakları asılmıştı. Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını Türk ordusuna karşı kalkan olarak kullandığını belirtmişti. Akçakale ilçesinde yaşayan Tel Abyad halkı da kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasına tepki gösterdi. Suriyeli Havle Müşadeni isimli Tel Abyadlı, terör örgütü PYD tarafından kendi topraklarından kovulduklarını belirterek, ülkelerindeki hiç- bir terör örgütünü istemediklerini söyledi. PYD’nin ABD bayrağı asmasını kabul etmediklerini ifade eden Müşedani, “Biz ABD’yi de bayrağını da istemiyoruz” dedi.