56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Kemer-Elmalı etabı tamamlandı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Kemer-Elmalı etabı tamamlandı
56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun nefes kesen Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabından sonra Genel Ferdi Klasman allak bullak oldu. Üç gündür Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz mayoyu giyen Deceuninck-Quick-Step takımının sprinteri Mark Cavendish, tırmanma etabında havlu attı. Efsane sprinter hem koltuğunu, hem de mayosunu kaybetti.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu''nun 5. etabı Türk Hava Yolları Kemer-Elmalı''yı (Göğübeli) Fransa''nın Delko takımından İspanyol bisikletçi Jose Manuel Diaz Gallego birinci bitirdi.

CAVENDISH HAVLU ATTI

Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz mayoyu giyen Deceuninck-Quick-Step takımının sprinteri Mark Cavendish, tırmanma etabında havlu attı.  Efsane sprinter hem koltuğunu, hem de mayosunu kaybetti.

''YENİ KRAL'' GALLEGO

‘Yeni Kral’ Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego oldu. Gallego etap birinciliğini alırken Spor Toto sponsorluğundaki Turkuaz mayo ve Yeşil mayoyu taşımaya hak kazandı. Gallego 18 saat 38 dakika 27 saniye ile Genel Ferdi Klasman birincisi olarak yarınki Fethiye-Marmaris etabında Turkuaz mayoyu giyecek. Gallego bundan sonraki etaplarda zaman farkını korursa, etap kazanamamasına rağmen 2021 56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu''nun şampiyonu olabilecek.

GALLEGO, “ARKASI GELECEK”

Kemer – Elmalı (Göğübeli) etabını en önde tamamlayan Jose Manuel Diaz Gallego, iyi bir netice alacağına emin olduğunu söylerken, “Takımım bunun için bana güvendi. En sonunda işler yolunda gitti. Ancak çok zor bir final oldu” dedi.

Finişe giderken kendini çok da iyi hissetmediğini ifade eden Gallego, son kilometrede Anthon Charmig’in kaçışını hatırlattı ve “Fakat ben hemen kendimi toparladım ve onu yakalamayı başardım. Finiş çizgisine son 50 metre kala kazanmamın mümkün olduğunun farkına vardım. Çizgiye çok yakındık, ama eğer 300 metre daha olsaydı, öndeki 5 bisikletçiden biri yarışı kazanabilirdi. Çok kılı kılına bir netice oldu, ama benim için çok önemliydi” dedi. Takımı Delko’nun bu senenin ilk zaferini aldığını ifade eden Jose Manuel Diaz Gallego sözlerini, “Eğer bir takım kazanmaya başlarsa peşinden başka neticeler de gelecektir. Öncelikle bu galibiyetin tadını çıkaracağız. Yarından itibaren daha fazla ne yapabiliriz, ona bakacağız ve tabi ki genel klasmanda da kazanmak için her şeyi yapacağız” şeklinde noktaladı.

JAY VINE, “ETAP KAZANMAYA GELDİK”

Etap ikincisi Jay Vine, ikincilik kürsüsüne çıkmaktan mutlu olmadığını söylerken, “Karşıdan gelen rüzgar benim hızımı kesti fakat takım arkadaşlarım benim için yapacakları her şeyi yaptılar. 4 kişi takım olarak oraya gelmiş olmamız etkileyiciydi. Philipsen çok iyi mücadele etti. Bir sprinter olarak son 7 kilometre benimle birlikte geldi. Diğer iki arkadaşım da bütün gün boyunca inanılmaz iş çıkardılar. Benim sürekli beslenmemi ve su almamı sağladılar. Bir PRO takımda şu anki olduğum yerde bulunmak güzel” dedi.

Son kilometrelerdeki mücadeleye de değinen Vine, “Son 2 kilometre kala iyi bir yerde olduğumu gördüm. Ters rüzgar sebebiyle biraz bekledim, arkadan gelen diğer iki kişi, onlardan önce rüzgara atıldım. Fakat en sonunda kendimi finişe tam anlamı ile atamadım. Çok yakındım, şu ana kadar takım olarak 4 ikinciliğimiz var. Yani tur için hala bir etap galibiyeti için uğraşıyoruz. Biz tura etap almak için geldik” dedi.

ALTI SENE SONRA AYNI DERECE

Altı yıl önce bu etapta üçüncü olan Eduardo Sepulveda ise, son kilometrelerde bacaklarındaki acıdan bahsetti ve etabı şöyle özetledi;

“Bu sefer daha yakındım, kazanmak istedim ama bacaklarımda bir acı hissettim. Yine de üçüncülükten dolayı mutluyum. Son yaptığım yarışta biraz hastaydım. O yüzden durumumu tam bilmiyordum. Bugünkü etap benim kendime olan güvenimi tazelememi sağladı. Gelecek günler adına benim için çok iyi bir netice.”

VITALIY BUTS KIRMIZI MAYOYA ABONE

Kırmızı mayonun sahibi Salcano Sakarya takımından Vitaliy Buts, planladığı şekilde kaçış grubuna girmeyi başardığını anlatırken, “İlk tırmanış primini kazandım, çok mutluyum. Takımım da çok mutlu. Yarın durumu kontrol altında tutup turu Kırmız mayo ile bitirmek istiyorum. Etabın başında kaçış yapamadım. Sürekli bizi kovalayanlar vardı. Sonuçta kaçanlar bensiz gittiler. Uzun tırmanıştı ben kendi çabamla kaçan grubu yakaladım. Şanslıyım ki ön grubu yakalamayı başardım” dedi.

VITALIY KIRMIZI MAYOYU ALDI

Salcano Sakarya''nın başarılı tırmanış sporcusu Vitaliy ButsTurkish Airlines sponsorluğundaki mayoyu korumayı başardı. Vitaliy, son etapta tırmanış kapılarını geçip 19 puana ulaştı ve kalan etaplarda yarış dışı kalmadıkça Kırmızı mayonun sahibi olarak turu tamamlayacak.

BEYAZ MAYO SLIK''TE

Diğer taraftan A Bloc takımından Ivar Slik Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansının sponsorluğundaki Beyaz mayoyu Kemer-Elmalı (Göğübeli) etabında da korumayı başardı. Slik yarınki Fethiye-Marmaris etabında Beyaz mayoyu giyecek.

ÖDÜLLERİ KAYMAKAM VE BAŞKAN VERDİ

Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabının ödül töreni 1850 metre irtifada yapıldı. Elmalı Kaymakamı Harun Kazez ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı dereceye giren sporcuların ödüllerini podyumda korona virüs önlemleri altında taktim etti.

İlgili Haberler