Yolcu uçağı denize düştü. Balıkçılar uçağın parçalarını çıkardı

Yolcu uçağı denize düştü. Balıkçılar uçağın parçalarını çıkardı
Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalanan Sriwijaya'ya ait bir yolcu uçağı (Boeing 737-500) bir süre sonra radardan kayboldu. Kaybolan uçağın denize düştüğü tespit edildi, düşen uçağın parçalarını balıkçılar denizden çıkardı.

Boeing SJ 182 uçuş numaralı 737-500 yolcu uçağı, Cakarta'dan kalktıktan kısa bir süre (TSİ 07.40'ta) radardan kayboldu. 737-500 tipi yolcu uçağının kalkışından 4 dakika sonra çok ciddi yükseklik kaybettiği belirtildi. Havalandıktan kısa bir süre sonra 10 bin uçuş seviyesine çıkan uçak, aniden yavaşlayarak 250 uçuş seviyesine kadar düştü. Ardından ise uçaktan gelen veri akışı kesildi.

Cakarta'dan kalktıktan 4 dakika sonra uçakla irtibat kurulamadığı ve en son iletişimin yerel saatle 14.40 sağlandığı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta’nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü belirtti. Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaştı.

DENİZDE UÇAĞA AİT BAZI PARÇALARIN BULUNDUĞU GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Yerel medyada da denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.

En son iletişimin yerel saatle 14.40'ta yapıldığı uçağın başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığı açıklanmıştı.