5'li gözdeden Limak, İkizköy'de asırlık 17 zeytin ağacını söktü! Şöhretine şöhret kattı

5'li gözdeden Limak, İkizköy'de asırlık 17 zeytin ağacını söktü! Şöhretine şöhret kattı
Muğla İkizköy’de Limak-YK Enerji ortaklığının maden ocağı açmak için söktüğü zeytin ağaçlarına sahip çıkan köylüler ve çevreciler polis tarafından gözaltına alındı. Şirketin yaşları 80 ile 120 arasında değişen 17 ağacı söktüğü belirlendi.

Maden Yönetmeliği’ndeki değişiklikle zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının ardından Muğla İkizköy’de YK Enerji ve Limak, Işıkdere bölgesindeki zeytin ağaçlarını sökmeye başladı. Ağaçların söküldüğünün duyulmasının ardından bölge halkı ve çevre aktivistleri alana akın etti.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGE HALKINA SALDIRDI, 17 AĞAÇ SÖKÜLDÜ

Şirketin güvenlik görevlileri ağaç sökümünü durdurmaya çalışan bölge halkına saldırdı, çok sayıda kişiyi darp edildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise sökümü durdurmak isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan  yaşları 80 ile 120 arasında değişen 17 ağacı söktüğü belirlendi.


 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Yaşanan olayın ardından bölge halkının avukatlarından İsmail Atal suç duyurusunda bulundu. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede şirket hakkında, “Zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılattırılması hakkında kanuna muhalefet” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından kamu davası açılması istendi.

İlgili Haberler