Pazar günü sokağa çıkacak olanlar: Bu kurallara yüzde 100 uyacaksınız

Pazar günü sokağa çıkacak olanlar: Bu kurallara yüzde 100 uyacaksınız
65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı gevşetiliyor. Bu kapsamda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ne zaman dışarı çıkabilecek? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların dışarı çıkması için kurallar neler?

Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gevşeme adımlarına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağında da gevşemeye gidildiğini duyurdu.

Peki 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ne zamanlar dışarı çıkabilecek? Dışarıya çıkabilecek olan vatandaşların uyması gereken kurallar olacak mı? İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların merak ettiği o soruların cevapları:

İlk olarak Mayıs ayı normalleşme planını paylaşan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlık Bakanlığımız, ülkemizdeki tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlar hazırlayarak ilgili kurumlara göndermeye başladı. Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehber dokümanlardaki kurallara uygun şekilde yürütecek."

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK

"İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkânı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz."

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK

"20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz."