65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri
Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlar yasağın ne zaman biteceğini milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Kabine Toplantısı bugün yapılacakken 65 yaş üstü için yeni karar çıkacak mı merak konusu oldu. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler devam ediyor. Salgın bir yandan etkisi devam ettirirken 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğini merak ediyor. Sokağa çıkma saatleri günde 3 saatle sınırlı olan 65 yaş ve üstü sokağa çıkabilecek mi? 65 yaş üstü toplu taşımaya binebilecek mi?
65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ
65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır. Tüm illerde ve tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşlar da dışarı çıkamayacak.
65 YAŞ VE ÜSTÜNE TOPLU TAŞIMA YASAĞI
Korona virüsle mücadele kapsamında İstanbul'da yeni yasak kararı alındı. İstanbulkart resmi sosyal medya hesabından, yapılan açıklamada 15 Ocak'tan itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlarla 20 yaş altı gençlerin toplu taşıma araçlarına binmelerinin yasaklandığı duyuruldu.
jerfojewf-001.jpg
İçişleri Bakanlığı tarafından son yayınlanan genelgeye göre, 20 yaş altı  ve 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili,  belirlenen saatler içerisinde (10.00­-13.00, 13.00-­16.00 saatleri arası) şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları kısıtlanacak şeklinde yer almıştı.