65 yaş üstüne sokağa çıkma izni geldi! 65 yaş üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilecek? 65 yaş üstü vatandaşlar hangi şartlarda dışarı çıkabilecek?

65 yaş üstüne sokağa çıkma izni geldi! 65 yaş üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilecek? 65 yaş üstü vatandaşlar hangi şartlarda dışarı çıkabilecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağında esnetilmeler yapıldığını açıkladı. Peki 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkabilecek? 65 yaş üstü hangi şartlarda dışarı çıkabilecek?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağında esnetmeler yapıldığını açıkladı. Peki 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkabilecek? 65 yaş üstü hangi şartlarda dışarı çıkabilecek? İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında uygulanacak esnekliklerle ilgili detaylar haberimizde…

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağına getirilen esneklikler kapsamında haftada bir gün dışarı çıkabilecek.  İlk uygulama ise 10 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

65 YAŞ ÜSTÜ HANGİ ŞARTLAR DIŞARI ÇIKACAK?

Haftada 1 gün sokağa çıkma izni getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar saat 11.00 ila 15.00 saatleri arasında yürüyüş mesafesi kadar sokağa çıkabilecek. Bu kapsamda 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Uygulama sonraki haftalarda da devam edecek.

İlgili Haberler