6'lı ittifakın en zayıf halkası

6'lı ittifakın en zayıf halkası

Ali Babacan''ın, Ankara''da katıldığı "Gençlik Buluşması" adlı etkinlikte bir gencin Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin sorusu üzerine verdiği yanıt çok konuşuldu.

Yanıtta Ali Babacan şunları söyledi:

"Türkiye''de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, ''Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz buradayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız'' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ''nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf ''FETÖ''cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır'' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz."

Bu açıklama olduğunda tekrar tekrar dinledim.

Zira bir Ergenekon kumpasında yargılanan biri olarak benim adıma olası iktidar değişikliğinde iktidar ortağı olması muhtemel bir partinin genel başkanı söylüyor bunu…

Farkındayım.

Üzerinden tonla konu geçti şimdi mi yazıyorsun diyeceksiniz.

Fakat yaklaşık iki haftadır DEVA Partisi ve Ali Babacan''ın kurmaylarının kapısını zorluyorum. Bir açıklama makul bir sebep ya da mantıklı bir ifade alabilmek için… İstedim ki alayım öyle eleştirilerimi dile getireyim.

Parti yetkililerine ulaştım ve bu açıklama ile ilgili Babacan ile görüşmek istediğimi belirttim. Aldığım cevap, "yoğunluk var sonrasında sizinle görüştüreceğiz" oldu. Bekledim. Sonra da "açıklama yanlış anlaşıldı" gibi bir şey söylendi.

Ne güzel işte değil mi? Halbuki yanlışlık ne ise ilk ağızdan açıklanmıyor.

O görüşme sabırla beklememe rağmen gerçekleşmedi. Muhtemelen DEVA Partisi yetkilileri benimle görüşmek istemedi. Bu da doğal… Ancak ben cevabını alana kadar da soracağım.

Ergenekon adı verilen kumpas davasında tarikatların hukuk üzerinde hakim olduğu zaman neler yapabileceğini gördük. Şerefli Subaylara, gazetecilere, aydınlara, bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmiş insanlara nasıl şerefsizce kumpas kurulduğunu gördük. Sahte delil yaratıldığını, evlerimize konulduğunu hep birlikte gördük.

Bu tarikatın ve kurduğu kumpasların sözcülüğünü yapan siyasilerin ağzından dökülen zehirleri hep birlikte duyduk.

O kişiler utanmadan sıkılmadan halen toplum huzuruna çıkabiliyorlar. Hatta toplum huzuruna çıkmayı bırakın siyasi partilerde görev alıyorlar.

Ali Babacan''ın açıklamasına geri dönersek… Ergenekon kumpası Yargıtay''dan döndü ve yeniden yargılama yapıldı. Yeniden yargılama neticesinde verilen mütalaada, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü''nün varlığının kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanamadığı belirtilerek, "Bu nedenle varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlenmesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle iş bu dava kapsamında kovuşturmaya konu edilen, Ergenekon adlı bir terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir" denildi.

199 kişi beraat etti. Bu dava süresince örgütün kasası diye lanse ettikleri Kuddis Okkır, Türkan Saylan, Yarbay Ali Tatar, İlhan Selçuk, Kaşif Kozinoğlu, Murat Özenalp, Cem Aziz Çakmak, Mehmet Koral, Muzaffer Tekin gibi isimler can verdi.

Babacan''ın açıklamalarına istinaden demek ki bizim hakkımızda beraat kararı veren mahkeme heyeti ve mütalaa veren savcı da "temiz" olmayan kişilermiş.

Demek ki Sayın Ali Babacan verilen kararlar ile tatmin olmamış hatta üzülmüş. Öyle ya açıklamasında iktidara geldiği zaman bizleri yeniden yargılama isteği var buyurun hodri meydan Sayın Babacan.

Yaptığınız açıklama ile ilgili yanlış anlaşıldığınızı düşünerek size ulaşmaya çalıştım ancak siz açıklama yapma zahmetinde bulunmadınız.

Sizinle aynı niyette olan kişilerle yıllarca mahkemelerde mücadele ettik yine aynı mücadeleyi veririz. Millet İttifakı bileşenleri olan İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi temsilcilerine soruyorum.

Millet İttifakının bileşeni olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gibi sizler de Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının gerçek olduğuna inanıyor musunuz?

İktidara geldiğinizde kumpas davalarını yeniden başlatacak mısınız?

Bu sözler tesadüf değil. Son dönemlerde duymaya başladığımız, "Eşit yurttaşlık, tüm KHK''lıları görevlerine iade edeceğiz, Ergenekon ve Balyoz davalarını yeniden başlatacağız" gibi söylemlerin bir yerlere mesaj verildiği düşüncesi netleşmeye başladı. "Eşit yurttaşlık" dediğiniz şey Soros propagandasıdır. Anayasal olarak zaten eşitiz. Mesele bunu uygulamakta. Başka yazıda bunu da tartışacağız.

Ancak bu açıklamalar gösteriyor ki 6''lı ittifakın en zayıf halkası Ali Babacan''dır.

Ahmet Davutoğlu bile değildir. Çünkü Davutoğlu bir intikam güdüyor. Alaşağı edilmesinin hesabını sormak istiyor.

Ali Babacan''ın Abdullah Gül''ün temsilcisi olduğu iddiaları dillendirilirken yaptığı açıklamalar ile sürekli suyu bulandırma çabası ise bana dikkat çekici geliyor.

Yazarın Diğer Yazıları