7 ay sonra şehit oldu

7 ay sonra şehit oldu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 Şubat'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve GATA'da tedavi gören Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik, şehit oldu. Şehidin Sivas'ın Hafik ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 Şubat'ta PKK'lı  teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve GATA'da tedavi gören Jandarma Uzman  Çavuş Adem Çelik, şehit oldu.

Yaklaşık 7 aydır GATA'da tedavi gören Çelik'in şehadet haberi, Hafik  ilçesine bağlı Kaytarmış köyündeki baba ocağına ulaştı.

Şehidin acı haberi, annesi Arife ve babası Murat Çelik'e köylerindeki  evlerinde verildi. Haberin ardından Çelik'in köydeki ve ilçe merkezindeki baba  evi bayraklarda donatıldı. İlçe merkezindeki şehidin baba evine giden caddelere  de bayraklar asıldı.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen  Hali?l Korucu ve Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, haberin verilmesinin  ardından şehidin köydeki babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit babasını teselli etmeye çalışan Kaymakam Özadalı, "Murat ağabey  sen şehit babasısın artık. Ben günde 5 defa dua ediyorum Allah şehadet nasip et  diye. Ben şehitliğe layık olursam Allah alır ama layık değilsem almaz. Ama Adem  şehitliğe layık olmuş almış. Allah size sabır versin inşallah." ifadelerini  kullandı.

Şehidin cenazesinin bugün ikindi namazını müteakip toprağa verileceği  belirtildi.