Hastalıklara karşı bütün vücudu temizliyor. Tam 7 ay taze kalıyor

Hastalıklara karşı bütün vücudu temizliyor. Tam 7 ay taze kalıyor
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde bağışıklığını güçlendirmek isteyenler farklı yöntemlere başvuruyor. Siirt'te yetiştirilen Zivzik narı ise korona döneminde yoğun talep görüyor. Kilogramı 5 liradan alıcı bulan narlar 7 ay boyunca bozulmadan tazeliğini koruyabiliyor.

AA'da yer alan habere, Siirt'in bazı köylerinde yetiştirilen zivzik narı, korona virüs salgınında büyük talep görüyor.

KİLOSU 5 LİRA, 7 AY TAZE KALIYOR

Pervari ve Şirvan ilçelerinin bazı köylerinde yetiştirilen, ince kabuğu ve kendine has aromasıyla rağbet gören Zivzik narı, kilogramı 5 liradan alıcı buluyor. Satıcı Mehmet Kenan Kezer, kış aylarında yoğun talep gören narın 7 ay boyunca bozulmadan tazeliğini koruyabildiğini belirtti.

zivzik-nari.jpg

"YOĞUN TALEP VAR"

Zivzik narının büyük emek harcanarak yetiştirildiğini dile getiren Kezer, "Narın yetiştirilmesi mart ayında çiçek açmasıyla başlıyor. Yaz aylarında bahçelerde toplanmaya başlanan narların arasında iri olanları ayıklanarak hevenk halinde, geri kalanları da kilo ve kasalarla satılıyor. İri taneli ve kendine has aromaya sahip nar, Covid-19 sürecinde de yoğun talep gördü. Narın bağışıklık sistemine iyi geldiğine inanıldığı için bu süreçte yoğun tüketiliyor. Yıllardır iş yerinde kasalar halinde sattığımız bu ürünü il dışından talepte bulunan müşterilere de kargoyla gönderiyoruz." diye konuştu.

zivzik-nari-1.jpg

Komisyoncu Emin Şen de ciddi emek harcanarak yetiştirilen Zivzik narına salgın sürecinde talep artığını aktararak, kalitesine göre toptan kilogramının 4 liradan, perakende de 5 ile 6 lira arasında alıcı bulduğunu bildirdi.

ZİVZİK NARININ FAYDALARI NELERDİR?

Çağımızın önemli hastalıklarından olan kanser, kalp hastalıkları, yaşlanma, katarakt, diyabet ve çölyak gibi hastalıklardan korunmak için vücudun antioksidan besinlere ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar, Zivzik Narı’nın etkili bir besin kaynağı olduğunu söylüyorlar. Son yapılan çalışmalarda Zivzik Narı’nın hücre yaşlandırıcı, kansere, vücutta doku hasarına karşı oluşan iltihaplanmaya, yüksek kolesterole, diyabet ve prostat gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiği ortaya çıktı. (SİİRT VALİLİĞİ)