7 Haziran’a kadar neler olacak?

Dolmabahçe Sarayı’nda ortaya çıkan ve  “silahlara veda”  ve  “Kandil’de petrol arayacağız”  diye sunulan AKP-PKK kaynaşmasının, Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmek, yani Türk devleti olmaktan çıkarmak için seçim ittifakı olduğu ortaya çıktı. Zaten oy yüzdesini yüzde 40’ın altında tespit eden anket şirketini taciz ederek, düşüşte olduğu havasının yayılmasını önlemeye çalışan AKP, Abdullah Öcalan’ın silahsızlanma konferansından da umduğu sonucu alamayacağını anladı.
***
Suriye ve Irak’ta ise olaylar, ABD’nin planladığı şekilde gelişiyor. IŞİD’e karşı Irak merkezi hükümeti, Barzani yönetimi ve PKK-PYD ittifakına AKP üzerinden Türkiye de katılmış durumda. Şimdi daha net anlaşılıyor ki Süleyman Şah türbesinin havaya uçurularak terk edilmesi, IŞİD’e yapılacak operasyonla doğrudan ilgili...
Düşüşe geçen AKP, PKK ile birlikte oynadığı kumarı kaybedeceğini anlarsa,  “Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonu” na, yani savaşa girebilir! ABD’nin de zaman tanıması ile 7 Haziran’a kadar Türk birlikleri Musul’da kalabilir ve bu sayede Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ikilisi  “Musul fatihleri”  olarak seçimden zaferle çıkmayı planlayabilir!
7 Haziran’dan sonra Türk birlikleri, ABD ve AB baskısı ile Musul’dan çekilerek, bölgeyi Kürt koridoru olarak Barzani-PKK-PYD güçlerine terk edecektir ama o zamana kadar  “Osmanlı yeniden kuruluyor, Misakımillî hedefine biz ulaştık”  diye propaganda yaparak Anayasa’yı değiştirecek güce ulaşmayı tasarladıkları öngörülebilir.
Sinyalleri Amerika’nın Sesi veriyor!
Amerika’nın Sesi muhabiri, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a  “Türk askerince karadan Irak’a girilmesi seçeneği gelirse ne olacak?”  diye soruyor. Yılmaz,  “Başbakanımız ne demişti, diğerleri kendi üzerine düşeni yaparsa Türkiye de üzerine düşeni yapmaya hazırdır. (Yani karadan da girebiliriz mi diye yorumlayacağız bunu?) Kendi cümlenizi bana yorumlatmayın.”  diye cevap veriyor!
***
AKP’nin 7 Haziran öncesi başka planları olduğu söylentileri de açığa çıkıyor. CHP ve MHP’ye operasyon yapılacağını, hatta CHP’ye kapatma davası açılacağına dair bir okur mektubundan sonra Fuat Avni de aynı iddiada bulundu! Gazeteciler, iddiaları MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’a sordu. Vural,  “MHP’yi kapatmaya, bunu dile getirmeye şeyi olacak insan daha anasından doğmadı. Türkiye’yi başlarına yıkarız”  diye cevap verdi.
Bu arada basınla sohbet toplantısında, bir gazeteci,  “Fuat Avni’nin MHP ile ilgili bir şeyi çıkmadı, CHP ile ilgili çıktı”  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  “Daha hiç belli olmaz. 7 Haziran’a kadar neler olacağını kimse bilemez”  karşılığını verdi!
Tekrar edelim:  “7 Haziran’a kadar neler olacağını kimse bilemez!”
***
CHP ise hâlâ netleşmiş değil! Nitekim  “Ulus devletin bana göre miadı doldu”  diyen bir CHP Genel Başkan Yardımcısı var! AKP ve PKK’nın Dolmabahçe’de açıkladıkları 10 madde de ulus devleti çökertmek için hazırlanmış!
Eski CHP milletvekili Algan Hacaloğlu,  “Eğer basına yansıyan beyan doğru ise Bekâroğlu’nun, Cumhuriyetimizin kırmızı çizgileri, özellikle ulus devlet yapılanmamız konularında kafasının pek berrak olmadığı anlaşılmakta”  diyor ama asıl sorgulanması gereken bu zihniyette bir kişinin partiye davet edilmesi değil mi?
Hacaloğlu,  “Böylesine sorumsuzluklar içinde bulunmaya hiçbir CHP’linin hakkı yoktur... Aksi halde bu tür yaşamsal nitelikli hataların bedelini, hep beraber, parti ve ülke olarak çok ağır öderiz”  uyarısında bulunuyor.
CHP yönetimi, bu uyarıyı da ciddiye almazsa, PKK ile birlikte ulus devletin temeline bomba koyan AKP’den ne farkları kalır?

Yazarın Diğer Yazıları