74 Gün!

Tam tamına 74 gün kaldı seçimlere.

YSK üyelerinin görev süreleri uzatıldı.

Cezaevlerinde oy kullanacak kişiler ile ilgili düzenleme yapıldı.

AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı hemen hemen tüm adaylarını açıkladı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Anayasa'ya aykırı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım'ın adaylığına "Anayasa'ya aykırı ama..." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım'ın adaylığı için "YSK'ya güvenmiyorum" dedi.

İYİ Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı Ankara ve İstanbul Belediye Başkan adayını açıkladı.

Millet İttifakı İstanbul Belediye Başkan adayı, "İstanbul'a ihanet ettik" diye itirafta bulunan Cumhurbaşkanı ile görüştü ve tecrübelerinden istifade ettiğini, güzel bir sohbet gerçekleştirdiğini bildirdi.

Süleyman Şah Türbesini mekan mekan gezdirmeyi başaran Millet olarak şimdi de seçmenleri ilçe ilçe gezdirmeye, olmayan hayali seçmen yaratmaya başladık!

Adalar İlçesi'nde 500 seçmenin hayali olduğu tespit edildi. Yazlıklar adres belirtilmiş. Tesadüf bu ya CHP, Adalar Belediyesi'ni 826 oy fark ile kazanmıştı!

Üsküdar'da 3 evde 122 seçmen tespit edildi. Adreslerden biri AKP Meclis üyesine ait çıktı. Sordular; "Nasıl oldu" diye "Ailem kalabalık, spor salonunu kullanmak için bende gözüküyor" dedi!

Yine Üsküdar'da boş olan binada 43 seçmen olduğu belirlendi.

Niğde Ulukışla nüfusu 5800 iken sadece seçmen sayısı 5900 olmuş! CHP Milletvekili ortaya çıkardı. Gece İlçenin nüfus tabelasını değiştirdi.

Şırnak Uludere'de 2018 genel seçimlerinde 5 bin 201 olan seçmen sayısı kısa sürede 7 bin 163'e çıkmış. Nüfus yüzde 40 artmış!

Beyoğlu Cihangir Havyar Sokak'ta 4 katlı bir binanın olmayan 5'inci katında seçmen kaydı çıktı. Muhtar apartmana gidip sormuş "Sizin apartmanınızdaki 5'inci kattaki dairede bir kadın oturuyor ama gelmiyor, bulamıyorum. Karşılaştınız mı" diye. Apartman sakini de "Bizim apartmanımızda 5'inci kat yok. Bir yanlışlık var" demiş…

Cumhurbaşkanı bu hayali seçmenler ortaya çıkmaya başlayınca katıldığı toplantıda seçmen taşınmasına tepki gösterdi, "bizim de kayıtlı seçmenimiz silinmiş" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağını açıkladı.

Seçimlere 74 gün kaldı.

Evet sadece 74 gün.

Muhalefetin ilçe belediye adayları halen yok. AKP kazandığı yerlerde adaylarını açıkladı ve seçim çalışmalarına çoktan başladı. Muhalefet ise halen ilçeleri belirlemeye çalışıyor.

Acele etmelerine gerek yok bence, çünkü daha 74 gün var!

Partilerin teşkilatları ne olacağının belirlenmesini bekliyor. Kendi partilerinin adayları ile mi? Yoksa İttifak adayı ile mi seçimlere girecekler bekliyorlar.

Seçimlere şaibe bulaştırmak isteyenler ise boş durmuyor. Hayali adreslere hayali seçmenler üretip, var olan partili üyeleri zayıf oldukları ilçelere kaydırıyorlar.

3 aile boş arazide oturuyor

Bir örnek de ben vereyim size.

Kâğıthane/Çağlayan Mahallesi Aslanbey sokaktaki bir adreste 3 aile oturuyor gözüküyor. Kâğıthane İYİ Parti İlçe yetkilileri araştırıyor.

Mevcut adres boş arazi çıkıyor iyi mi?

Bütün otoparklar, boş araziler, inşaat halindeki boş binaların hepsi, iş yeri olarak gözüken mekanlar kontrol edilmeli.

Listeler araştırıldıkça ortaya daha neler çıkacak neler. AKP'nin güçlü olduğu yerlerde seçmen sayısının azaldığını, muhalefet ile çekişmeli olduğu yerlerde ise seçmen sayısının arttığını göreceksiniz.

Örnek olarak Bağcılar İlçesinde 24 Haziran seçimlerinde seçmen sayısı 506.000, 31 Mart'ta oy kullanacak seçmen sayısı 498.000 kişi. Bağcılar gibi bir yerde seçmen sayısı artmamış aksine azalmış. 24 Haziran seçimlerinde Kağıthane seçmen sayısı 319.199 kişi, 31 Mart'ta oy kullanacak seçmen sayısı 316.046 kişi.

Yersen!

Sesleniyorum

Tüm muhalefet partilerinin yetkililerine sesleniyorum.

Biz artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyoruz. Bunun için seçimlere şaibe karışmasına izin vermeyin. Adayları bir an önce belirleyip il ve ilçe teşkilatlarının yoğun şekilde seçim havasına girmesini sağlayın. Adres kontrollerinin tamamı yapılamasa da büyük çoğunluğunun kontrollerinin yapılmasını sağlayın.

Seçim sonuçlarının açıklanması için oluşturulan, seçim izleme sistemlerine tüm haber ajanslarının girmesi, takip etmesi için şifreler tanınmasını sağlayın.

SEÇSİS sistemine güven anketi yapılsa büyük oran ile güvenilmediği ortaya çıkar. Temiz Seçim Platformu'nun önerdiği, SEÇSİS sisteminin bağlı bulunduğu her terminalde siyasi parti temsilcilerinin bulunması sağlanmalı.

Seçim zamanı günü beklenilmeden sandık sorumluları ve görevlileri bir an önce belirlenmeli ve eğitimleri tamamlanmalı.

Ankara, İstanbul gibi alınma ihtimali çok güçlü olan Büyükşehirlere bağlı İlçe Belediye Başkan adayları zaman kaybedilmeden açıklanmalı ve çalışmalara bir an önce başlanmalı. Adaylar konusundaki belirsizlik ittifak yapan partilerin teşkilatlarında huzursuzluğa ve umutsuzluğa sebebiyet veriyor.

24 Haziran'da oluşan olumsuz hava, oluşturulacak pozitif kampanyalar ile yerini umuda bırakmalı.

74 gün kaldı...

Sadece 74 gün.

 

Yazarın Diğer Yazıları