8 film gösterimde

8 film gösterimde
Sinema salonlarında bu hafta sekiz film vizyona giriyor. Gösterime giren filmler: Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, Ejderham ve Ben, Vortex, Allah Yazdıysa Bozsun, Tepki, Son Seans MTTH, Kaygısız Baş: Başımız Gezer Sağda Solda, Korku Takvimi. İyi seyirler...

Gekijouban Jujutsu Kaisen 

Yuuta Okkotsu, çocukluk arkadaşı Rika bir trafik kazasında öldüğünden beri, hayaleti onunla birlikte kalmıştır. Ama ruhu, Yuuta''nın bir zamanlar tanıdığı tatlı kız gibi değil, onu şiddetle koruyan korkunç ve güçlü bir varlık olarak görünmektedir. Yuuta, Jujutsu sanatlarını öğrenmeye ve kötü niyetli varlıklarla savaşmaya başlar. Yuuta, Jujutsu dünyasının tehlikelerinin kötü ruhlarınkinden çok daha fazla olduğunu anlar.

Yönetmen: Park Sunghoo

Oyuncular: Chinatsu Akasaki, Aya Endo, Kana Hanazawa ile Show Hayami

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

Ejderham ve Ben

Cornelia Funke''nin romanından uyarlanan film, genç gümüş ejderha Ateş Drake ile Ben adlı bir çocuğun dostluğunu konu alıyor. Drake ve Ben, ejderhaların rahat yaşayabileceği ve kimsenin bulamayacağı Cennet Vadisi''ne ulaşmak için Himalayalar''da dostlarıyla bir serüvene çıkıyorlar. Film, 6 Süper Kahraman ve Örümcek Adam: Eve Dönüş gibi filmlere imza atan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Yönetmen: Tomer Eshed

Seslendirenler: Freddie Highmore, Patrick Stewart, Felicity Jones ile Thomas Brodie Sangster

Dağıtım: CJ ENM

Vortex

Gaspar Noe, bu projede, "her yaşam formunun kendi tünelinde yaşadığını" anlatmak üzere bölünmüş ekran tekniği kullanıyor; filmdeki iki kameradan birinin arkasında kendisi yer alıyor. Gerilim - korku türünün ustalarından Dario Argento''nun başrolünü paylaştığı film, yaşlılık ve bunamadan mustarip sevgi dolu bir çiftin son günlerine odaklanıyor. Gaspar Noe filmini "yüreklerini yitirmeden önce akıllarını yitiren tüm insanlara" adıyor.

Yönetmen: Gaspar Noe

Oyuncular: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz ile Kylian Dheret

Dağıtım: Başka Sinema

Allah Yazdıysa Bozsun

Irmak, hepimiz gibi sıradan bir hayat yaşarken, aşkı ıskalıyor. İlk ve tek aşkı çocukluktan kalan mektup arkadaşıdır. Birbirlerini hiç görmemişlerdir ama çok da iyi anlamışlardır. Anlaşılmak da beraberinde sevgiyi getirmiştir. Fakat geçen zaman içinde mektuplaşmayı bırakıp birbirlerinin izini kaybetmişlerdir. Günler geçer, Irmak 30''lu yaşlarına gelir. En yakın arkadaşı Eliz''in nişanladığı gece birden akıllarına bir hurafe gelir.

Yönetmen: Barış Yöş

Oyuncular: Gonca Vuslateri, Burak Yamantürk, Öznur Serçeler ile Pelin Öztekin

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

Tepki

Sıra dışı güçlere sahip bir kız, kendini ve ailesini, kendisini ele geçirip kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı korumak için savaşır. Ebeveynleri Andy ile Vicky, kızları Charlie''yi, ateş yaratma yeteneğini kitle imha silahına dönüştürmek isteyen karanlık bir federal bürodan saklamak için firardadır. Charlie 11 yaşına girdiğinde gücünü kontrol etmek zorlaşır. Bir olay, ailenin yerini ortaya çıkarınca, Charlie''yi ele geçirmek üzere gizemli bir ajan görevlendirilir.

Yönetmen: Keith Thomas

Oyuncular: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon ile Kurtwood Smith

Dağıtım: UIP Filmcilik

Son Seans MTTH

3 filmden oluşan serideki filmlerin adları fobilerin baş harflerinden oluşuyor. Son Seans MTTH''nin çıkış noktası korkuların zihnimizi esir alması ve korkularımızla yüzleşmek zorunda olması. Sadece 14''er gün gösterilecek olan üçlü serinin üçüncü filmi Son Seans MTTH, Monofobi: Yalnızlıktan korkma / Tanatofobi: Ölümden korkma / Tafefobi: Diri diri gömülmekten korkma / Higrofobi: Su ve yağmurdan korkma korkuların ele alıyor. Filmde sadece tek başrol oyuncusu oynuyor.

Yönetmen: Gökhan Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Eylül Ezgi Yılmaz

Dağıtım: CJ ENM

Kaygısız Baş: Başımız Gezer Sağda Solda

Murat, Kapadokya''nın eşsiz coğrafyasını paylaşan bir kasabaya, yani memleketine, İstanbul''daki işinden kovulması sonucu ani bir kararla döner. Kuzenleri Bedri ve Fehmi ise işledikleri bir suçtan kaçmaya çalışırlarken, yeni bir iş kurmak isteyen Murat ile yolları kesişir. İşte bu kasaba ve ortalıkta dolaşan Kaygısız Baş, Bedri ve Fehmi''nin kaçmasına engel, Murat''ın yeni bir iş kurmasına destek olacaktır.

Yönetmen: İskender Bingöl

Oyuncular: Ferdi Akarnur, Mehmet Çepiç, Bülent Ergün ile Turgay Tanülkü

Dağıtım: Özen Film

Korku Takvimi

Kimsesiz büyüyen Hülya''nın en büyük hayali ünlü bir oyuncu olmaktır. Ve bir gün beklediği başrol teklifi gelir. Fakat bilmiyordur ki o başrolü oynamayacak, hayat onunla acımasız bir şekilde oynayacaktır. Yakın arkadaşı Ebru ve rol arkadaşı Tahir ile film setine giderken karşılaştıkları kazayla başlayan serüven, aslında en masum olay olacaktır. Çekimlerin başladığı, hayallerine ulaştığı günün gecesi bilmediği ve anlam veremediği olaylarla karşılaşır.

Yönetmen: Yunus Şevik

Oyuncular: Melisa Seda, Nevin Efe, Zafer Kora ile Erdal Ayna

Dağıtım: Bir Film