8 yaşındaki çocuğu kovalayıp havaya ateş açmıştı, tepki çeken görüntülerin ardından flaş karar

8 yaşındaki çocuğu kovalayıp havaya ateş açmıştı, tepki çeken görüntülerin ardından flaş karar
Emniyet Genel Müdürlüğü, Nusaybin'de TOKİ Konutlarında zırhlı araca taş atan küçük çocukları kovalayan ve havaya ateş açan polis memurunun görevden alındığını açıkladı.

Nusaybin'de TOKİ Konutlarında polisin küçük çocukları kovaladığı ve havaya ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, TOKİ Konutlarında bir grup çocuğu kovalayan polis havaya ateş açıyor.

Bu sırada çocukların bir bölümü kaçarken, sarı tişörtlü ve 8 yaşında olduğu öne sürülen bir çocuğu yakalıyor. Polisin küçük çocuğu zırhlı aracın yanına kadar götürdüğü kameralara yansıyor.

Sosyal medyada yayımlanan görüntüler kısa sürede gündem oldu.

DEVLET YANLIŞ YAPANA GEREĞİNİ YAPTI: "GÖREVDEN ALINDI"

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 8 yaşındaki çocuğu kolundan sürükleyen görüntülerdeki polis memurunun görevden alındığı ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya platformlarında, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir sitenin bahçesindeki çocuklara polis ekiplerinin müdahalesi hakkında paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur;

24.04.2020 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir site bahçesinde meydana geldiği anlaşılan olayla ilgili olarak; polis aracına taş atan çocuklara havaya ateş ederek müdahale eden ve olayı zamanında sıralı amirlerine bildirmeyen Polis Memuru hakkında soruşturma başlatılmış ve görevden el çektirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.