Nusaybin'de TOKİ Konutlarında polisin küçük çocukları kovaladığı ve havaya ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, TOKİ Konutlarında bir grup çocuğu kovalayan polis havaya ateş açıyor.
Bu sırada çocukların bir bölümü kaçarken, sarı tişörtlü ve 8 yaşında olduğu öne sürülen bir çocuğu yakalıyor. Polisin küçük çocuğu zırhlı aracın yanına kadar götürdüğü kameralara yansıyor.
Sosyal medyada yayımlanan görüntüler kısa sürede gündem oldu.
DEVLET YANLIŞ YAPANA GEREĞİNİ YAPTI: "GÖREVDEN ALINDI"
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 8 yaşındaki çocuğu kolundan sürükleyen görüntülerdeki polis memurunun görevden alındığı ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bazı sosyal medya platformlarında, Mardin’in Nusaybin ilc¸esinde bir sitenin bahc¸esindeki c¸ocuklara polis ekiplerinin mu¨dahalesi hakkında paylas¸ımlara ilis¸kin as¸agˆıdaki ac¸ıklamanın yapılmasına ihtiyac¸ duyulmus¸tur;
24.04.2020 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilc¸esinde bir site bahc¸esinde meydana geldigˆi anlas¸ılan olayla ilgili olarak; polis aracına tas¸ atan c¸ocuklara havaya ates¸ ederek mu¨dahale eden ve olayı zamanında sıralı amirlerine bildirmeyen Polis Memuru hakkında sorus¸turma bas¸latılmıs¸ ve go¨revden el c¸ektirilmis¸tir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.