80 metre kareye 85 seçmeni sığdırdılar!

80 metre kareye 85 seçmeni sığdırdılar!
Yerel seçimler yaklaşırken hayali seçmen skandalına her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak İYİ Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Kurulu, Bitlis'te hayali seçmenleri ortaya çıkardı.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

Bitlis Merkez ilçe'de Güler Ailesinin oturduğu seksen metre karelik dairede 85 kişilik hayali seçmen listesi tespit edildi. Bitlis Beşminare Mahallesi 1301 Sokak No: 10 olarak geçen adreste bulunan binanın 1 numaralı dairesinde hane halkı dışında 45 değişik soyadı bulunan 85 kişilik seçmen listesi ortaya çıktı. İl Seçim Kurulu'na itiraz eden İYİ Parti Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, konuya mizahi yaklaşarak dairenin ilçe yapılması için girişimde bulunacaklarını belirtti. YENİÇAĞ'a açıklamalarda bulunan Yoldaş, şunları kaydetti: "Bir ailenin oturduğu 80 metrekarelik bir dairede 45 farklı aileden oluşan toplam 85 kişilik seçmen görünüyor. Bu evin ilçe yapılması için girişimde bulunacağız. İlçe seçim kuruluna itirazımızı yaptık. Takipte olacağız. Bunun yapılmasında ki amaç kazanamayacaklarını anladıkları kritik olan yerlere başka yerlerden takviye yapılıyor anlaşılan. Özellikle İstanbul'dan çok getiriliyor. Herhalde İstanbul'u kaybedeceklerini anladılar kritik olan Bitlis'e dolduruyorlar. Çalışmalarımız devam ediyor bu konunun takipçisi olacağız. "Geçtiğimiz günlerde de Urfa Halfeti, Şırnak Merkez, İstanbul Adalar ve Üsküdar için benzer iddialar gündeme gelmişti. 
YSK da önceki gün yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti: "Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."

İlgili Haberler