87 yaşındaki kadın koronayı böyle yendi

87 yaşındaki kadın koronayı böyle yendi
Diyarbakır'da, korona virüse yakalandıktan sonra hastanede 43 gün entübe kalan Zeynep Koyuncu (87), hastalığı yenerek taburcu oldu.

Diyarbakır'da 43 gün entübe edilen 87 yaşındaki kadın korona virüsü yendi.

fb5cd10201d21061172e21677ebe8c70.jpg

"ÖLÜM VAR KİMSEYİ DİNLEMEZ"

Hastanedeki tedavi sürecini çok fazla hatırlamadığını anlatan Koyuncu, korona virüs tedbirlerine uyulması için yaptığı çağrıda, "Maskelerini taksınlar, dikkat etsinler ve kendilerine iyi baksınlar. Ölüm var, kimseyi dinlemez. İnsanlar akıllı olursa eğer maskelerini takarlar. Şu an iyiyim, çok şükür evdeyim" dedi.

7b37cb1a883f4787ada6702d7c286cc2.jpg

DHA'da yer alan habere göre, Merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan Zeynep Koyuncu, yaklaşık 2 ay önce korona virüs belirtileri göstermesi üzerine yakınları tarafından özel hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan tahliller sonucu korona virüs testi pozitif çıkan Koyuncu, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Koyuncu'nun belirtileri artınca yoğun bakıma alındı. Durumu ağırlaşan Koyuncu, bu kez de entübeye alındı. 43 gün boyuncu entübe kalan Koyuncu, tedavisinin iyi gitmesinin ardından servise alındı. Normal serviste 17 gün kaldıktan sonra yapılan test sonucunda Koyuncu'nun testi negatif çıktı. Geçen pazar akşamı taburcu edilen Koyuncu, evinde karantinaya alındı. Evde karantinasını sürdüren Koyuncu'yla yakınları ve torunları görüntülü görüşme yapıyor.

1b0d56185ffc07daab224fb5643e9f6f.jpg

'EN SON YAKALANACAK İNSAN OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK'

Oğlu Ramazan Koyuncu, annesinin 87 yaşında olduğunu ve çok dikkatli olmasına rağmen korona virüse yakalandığını söyledi. Koyuncu, "Çok dikkat ediyordu, dışarı çıkmıyordu. En son yakalanacak insan olacağını düşündük. Ama yakalandı. Çevredeki bina sakinlerinden yakalananlar olmuştu. Korona virüse yakalandığı gibi alıp özel bir hastaneye götürdük. Tahlilleri yaptıktan sonra pozitif olduğunu söylediler. Bir gün evde geçirmesini söylediler, eve getirdik. Sabah aradı çok kötü olduğunu söyledi. Hastaneye götürdük, yapılan tahlillerin ardından yatış yapıldı. 4 gün serviste kaldı, sonra yoğun bakıma aldılar. 43 gün de entübede kaldı, sonra servise aldılar. Şükürler olsun şuan annem iyidir" diye konuştu.