8’i sahada, 6’sı kulübede, 3’ü evde, 2’si yemekte. Herkes Sergen Yalçın'ın bu cevabını konuşuyor

8’i sahada, 6’sı kulübede, 3’ü evde, 2’si yemekte. Herkes Sergen Yalçın'ın bu cevabını konuşuyor
Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı kararına ilginç bir yorum yaptı. Sergen Yalçın "8 tane oyuncu içeride, 6 oyuncu kulübede, 3 oyuncu evde, 2 oyuncu yemekte inanılmaz mantıksız bir karar" yorumunu yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kararını açıklamasının ardından, Süper Lig takımlarının yöneticileri ve teknik heyetleri de tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşması sonucu Sergen Yalçın çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Yabancı oyuncu konusu çok uzun bir konu. Bu TFF’nin aldığı bir karar. Benim merak ettiğim bu yabancı kararını kim aldı? Herkes Ajax örneği veriyor? Önce gidin bir Ajax'ın tesislerini gezin sonra gelin Türkiye'deki tesisleri gezin" diye konuştu.

Başarılı teknik direktör "8 tane oyuncu içeride olacak, 6 oyuncu kulübede olacak, 3 oyuncu evde oturacak, 2 oyuncu yemekte olacak… Bu iş bana çok acayip geliyor. Bu kuralın oyuncu yetiştirmekle alakası yok. Anadolu’daki takımları düşünün. 2 sene sonra altyapıdan 2 oyuncuyla oyna diyorsunuz. Adamlar altyapıdan 2 oyuncu bulamazsa ne yapacak, 9 kişiyle mi sahaya çıkacak. İnanılmaz mantıksız bir karar. Bunu kim oturup konuştuysa, bir daha oturup konuşsun" dedi.

ORHAN YILDIRIM'IN SORUSUNA İLGİNÇ YANIT

"Fanatik Gazetesi Orhan Yıldırım, sayın hocam yeni sezonda şampiyonluk için şampiyonluk hedefi için hangi bölgeye kaç transfer gerektiğini düşündüğünüzü soruyor? Bir de takımın niye istikrarsız olduğunu soruyor"

Sergen Yalçın "Güzel bir soru takım niye istikrarsız oynuyor. Ben de merak ediyorum niye oynadığını. Orhan buna cevap verebilir biliyorsa. O beni arasın. Cevap versin. Onu ben de bilemiyorum" yanıtını verdi.

Yalçın "Fatih hocayı, Şenol hocayı, Mustafa hocayı alın, bu konuyu konuşun. İsterseniz biz de gelelim, bizlerle de konuşun. Tesis olmadan, plan program olmadan oyuncu yetişmez. Türkiye’de altyapısı en iyi olan takımlardan birisinin hocası olarak söylüyorum ben bunu. Diğer Anadolu takımlarının da konuşma hakları var, onlar da konuşsun” diye konuştu.